Kılıçdaroğlu'nun yeni başdanışmanı Cevdet Nasıranlı oldu

Kılıçdaroğlu'nun yeni başdanışmanı Cevdet Nasıranlı oldu
Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığı görevine avukat Cevdet Nasıranlı getirildi. Nasıranlı, 14 Mayıs seçimlerinde Diyarbakır'dan dördüncü sıra milletvekili adayı olmuştu.

Artı Gerçek - 14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kalmasının ardından, CHP’de görev değişiklikleri ve yeni görevlendirmeler devam ediyor.

Daha önce CHP Doğu masası koordinasyonunda görev alan Diyarbakır Milletvekili adaylarından Cevdet Nasıranlı’ya yeni bir görev verildi. Nasıranlı, Kılıçdaroğlu'nun yeni başdanışmanı oldu.

SEÇİM PROPAGANDASI ÇALIŞMALARINDA YER ALACAK

Kılıçdaroğlu imzasıyla Cevdet Nasıranlı'ya gönderilen görevlendirme yazısında şu ifadeler yer aldı:

“Cumhuriyet Halk Partisi nezdinde ‘Siyasi işler ve seçim propagandası’ konusunda çalışmalar yapmak üzere ‘Genel Başkan Başdanışmanı’ olarak görevlendirilmeniz uygun görülmüştür.”

'OMUZLARIMIZA YÜKLENEN SORUMLULUĞUN FARKINDAYIM'

Nasıranlı, söz konusu görevlendirme ile ilgili Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu:

“Omuzlarımıza yüklenen sorumluluğun farkındayım. İnanmak başarmaktır. İnanıyoruz başaracağız.”

14 MAYIS'TA MİLLETVEKİLİ ADAYI OLMUŞTU

2019’daki yerel seçimlerde AKP’den Diyarbakır Kayapınar İlçe Belediye Başkanı adayı olan Nasıranlı, 14 Mayıs seçimlerinde CHP'nin Diyarbakır'dan 4’üncü sıradan milletvekili adayı gösterilmişti.

Cevdet Nasıranlı, Ocak 2022 sonunda AKP'den CHP'ye geçmişti. Bu geçişin ardından, ölüm tehditleri aldığı gerekçesiyle Nasıranlı hakkında 2017’den bu yana uygulanan koruma kararı kaldırılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar