Kızılay, depremin dördüncü günü paralarını nasıl değerlendireceğini planlamış

Kızılay, depremin dördüncü günü paralarını nasıl değerlendireceğini planlamış
Kızılay'ın, Maraş depremleri sonrası eleştirilerin odağında olduğu günlerde, yatırımlarını nasıl değerlendireceği konusunda Kamuyu Aydınlatma Platformu’na bildirimde bulunduğu ortaya çıktı.

Artı Gerçek - Kızılay'ın, Maraş depremlerinin dördüncü günü olan 9 Şubat 2023’te, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) bildirimde bulunarak artık altın, gümüş ve borsada yatırım yapabileceğini, parasını katılım bankalarında değerlendireceğini beyan ettiği ortaya çıktı.

Buna göre, Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ'nin KAP'a yaptığı açıklama ile "yatırımcılarıyla paraları nerelerde değerlendireceklerine dair düzenlemelerin" bilgisi paylaşıldı.

Kızılay’ın yönetimi 27 Aralık 2022’de Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) aldığı yetkilerle yatırımlarının yeni şekillerini vermek için bir araya gelmişti. Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göreyse, 9 Şubat’ta yayımlanan 'Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (KBG) güncel içtüzük tadil metni' ile Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi AŞ’nin daha önce tüzüğünde yer alan 'fon, altına, diğer kıymetli madenlere, diğer kıymetli emtialara yatırım yapamaz' maddesi tüzükten çıkarıldı.

Böylece kurumun altın, gümüş yatırım araçlarına yatırım yapabilmesinin önü açıldı. Kızılay nakit parasını bundan sonra faizsiz bankalarda yani katılım bankalarında değerlendirecek.

BORSADA DA YATIRIM

Şirket ayrıca yatırımlarına ilişkin başka kararlar da aldı. 'Birinci Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (KBG) güncel ihraç belgesi' ile Kızılay nakit yatırımların ise faizsiz bankacılık sisteminde yani katılım bankalarında tutulabileceğine dair değişiklikleri yayımladı.

Bu belgede Kızılay yatırımlarının en fazla yüzde 20’lik kısmını da Borsa İstanbul’da (BİST) değerlendirebileceği bilgisi paylaşıldı. Karardan bir hafta sonra 15 Şubat’ta 'Türkiye Tek Yürek' başlığıyla düzenlenen yardım kampanyasında 115 milyar 146 milyon TL bağış toplandı. Toplanacak yardımlar, AFAD ve Kızılay’a verilecek. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar