Koçyiğit 'Pêşî Peya' dövizini Meclis'e taşıdı

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis'teki basın toplantısını 'Pêşî Peya' döviziyle yaptı. Koçyiğit konuşmasında "DEM Parti ana muhalefet partisi gücündedir. Nerede haksızlık varsa mecliste ifade ettik" dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis’te güncel gelişmelere dair basın toplantısı düzenledi. Koçyiğit, yaya geçitlerinden silinen "Pêşî Peya (Önce Yaya)" uyarı yazısının yazılı olduğu dövizi açarak, konuşmasına başladı.

Meclis'in tatile girdiğine dikkati çeken Koçyiğit, genel kurul çalışmalarını anlattı. Koçyiğit, "DEM Parti olarak inatla ve kararlılıkla meclisi hakların meclisi, kadınların, emekçilerin, yoksulların, engellilerin, cümle canlının, doğanın meclisi haline getirmek için elimizden gelen mücadeleyi yürüttük. Ezilenlerin sesini ve sözünü meclis kürsüsüne taşıdık. DEM Parti meclisin ana muhalif gücüdür, ana muhalefet partisi gücündedir. Nerede haksızlık, hukuksuzluk varsa bunu mecliste ifade ettik" dedi.

'EDİRNE’DEN KARS’A MÜCADELE ETTİK’

Koçyiğit, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bu yasama döneminde her direnişte, her barikatın arkasında, her mücadele alanında olduk. Barikatların arkasında yükselen sesi, mücadele alanlarında yükselen itirazı meclis kürsüsüne taşımaya çaba sarf ettik. Sokağın sesinin güçlendiği her yerde Meclis’in sesini ne de güçlü olduğuna tanıklık ettik. O yüzden önceliğimiz mücadele oldu. Sokaktan Meclis’e kadar bir mücadele döngüsünü büyütmeye çalıştık. Genel seçimlerdeki sandık hilelerine, taşıma seçmenlere rağmen kayyımların elinden bütün belediyelerimizi aldık. Yerel seçimlerden sonra gasp edilmek istenen Van Belediyemize karşı ülkenin dört bir yanından demokrasi güçleriyle beraber mücadele ettik ve Van’ı ikinci kez kazandık. Hakkari’de haksız ve hukuksuz kayyım atanan belediyemizin gasp edilmesine karşı alanlardaydık, mücadele ettik. Sadece Hakkari’den değil, Edirne’den Kars’a kadar alanlarda sokaklarda mücadele ettik, bu mücadelemiz hali hazırda da var"

Öne Çıkanlar