Kritik CHP Ankara İl Kongresi hafta sonu: Kimler yarışıyor, Kılıçdaroğlu hangi adayı destekliyor?

Kritik CHP Ankara İl Kongresi hafta sonu: Kimler yarışıyor, Kılıçdaroğlu hangi adayı destekliyor?
CHP’de cumartesi günü Ankara İl Kongresi toplanacak. Kongrede hem yeni il başkanı seçilecek hem de 72 kurultay delegesi belirlenecek. Peki, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun desteği kimde yana?

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), 38'inci Olağan Kurultay’ın 4-5 Kasım’da yapılmasına karar verdi ancak son kararı Parti Meclisi (PM) söyleyecek. Tartışmalı geçen İzmir Kongresi’nin ardından gözler Ankara ve İstanbul kongrelerine çevrildi.

23 Eylül tarihinde Ankara İl Kongresi toplanacak ve hem yeni il başkanı hem de 72 kurultay delegesi belirlenecek.

İKİ ADAY YARIŞACAK

CHP’nin en çok ikinci delege sayısına sahip kenti olan Ankara’da il başkanlığı için en az iki isim var. Kongrede, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekilliğinden adaylık için istifa eden Sercan Çığgın ile Ümit Erkol yarışacak. Çekişmeli geçmesi beklenen kongrede, Ankara delegesinin kurultay ve genel başkanlık seçiminde, farklı adaylara oy verebileceği ifade ediliyor.

MANSUR YAVAŞ DA OY KULLANACAK

619 delege ile birlikte doğal delege olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da oy kullanacağı belirtiliyor. Ankara İl Kongresi öncesi kulislerde Çığgın’ın genel merkezin adayı olduğu ve 230 civarında imza alacağı da söyleniyor.

GENEL MERKEZ DE DEĞİŞİMCİLER DE İDİDALI

İstanbul’dan sonra en çok ikinci delegeye sahip Ankara’da merkez yönetim de değişimciler de iddialı. Genel merkezin 72 delegeden az 50’sini kazanmayı hedeflediği vurgulanırken, değişimcilerin ise yarı yarıya bir oran beklediği parti merkezinde konuşulanlar arasında. Parti merkezinde ayrıca değişimcilere yakın isimlerin Erkol için destek istediği de belirtiliyor.

Öne Çıkanlar