Kulis: CHP'de 'emanetçi başkan' formülü destek bulmadı, bazı vekiller Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi

Kulis: CHP'de 'emanetçi başkan' formülü destek bulmadı, bazı vekiller Kılıçdaroğlu'ndan özür diledi
'Değişim' tartışmalarının yaşandığı CHP'de yeni formül arayışları sürerken yerel seçime kadar 'emanetçi başkan' önerisi tabanı rahatsız ettiği iddia edildi. 'Lider değişmeli' diyen bazı vekillerin Kılıçdaroğlu’na giderek özür dilediği öne sürülüyor.

Artı Gerçek - 14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından 'liderlik' ve 'değişim' tartışmalarının devam ettiği CHP'de yerel seçime doğru yeni formül arayışları devam ediyor.

Sözcü'den Başak Kaya imzalı haberde, değişim isteyenlerin gündeme getirdiği 'yerel seçime kadar emanetçi genel başkan' ya da 'ağabey' formülünün tartışıldığı aktarıldı.

Emanetçi formülü için CHP Grup Başkanı Özgür Özel ve Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın telaffuz edildi. Buna Engin Altay, Haluk Koç ve Murat Karayalçın isimleri de eklendi. Ancak bu formül örgütte karşılık bulmadı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR DİLEDİLER

Haberde, parti içi muhalefetin örgütte karşılığının yetersiz kalmasının ve yaşanan tartışmaların partiyi yıpratmasının, bazı isimlerin de tavır değiştirmesine neden olduğu aktarıldı. Bu nedenle genel başkan değişimi isteyen isimlerin bazılarının Kılıçdaroğlu'na giderek 'özür dilediği' belirtildi.

KARAYALÇIN: CHP'DE BÖLÜNME RİSKİ GÖRÜYORUM

Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın da konuya ilişkin açıklamada bulunarak CHP'deki değişim tartışmalarına ilişkin, “CHP'de bölünme riski görüyorum. Daha doğrusu duyuyorum. O da beni rahatsız ediyor. Yeniden SHP açılsın, keşke kapanmasaydı diyenler var” dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar