Kulis: Erdoğan-Özel görüşmesi önümüzdeki hafta yapılacak, denklik sağlanması için karşılıklı oturma düzeni hazırlanacak

Kulis: Erdoğan-Özel görüşmesi önümüzdeki hafta yapılacak, denklik sağlanması için karşılıklı oturma düzeni hazırlanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Özgür Özel'in, CHP Genel Merkezi'nde yapacağı görüşmenin önümüzdeki hafta gerçekleşmesi bekleniyor. Görüşmede kamuoyuna 'eşit fotoğraf' vermek amacıyla karşılıklı oturma düzeni oluşturulacak.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Siyasette tüm gözlerin çevrildiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yapacağı ziyaretin önümüzdeki hafta gerçekleşmesi bekleniyor. AKP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşme takvimi kesinleşmese de önümüzdeki hafta iki liderin bir araya gelmesi bekleniyor. İlk görüşmeden sonra açılan konu başlıklarıyla ilgili liderlerin neler konuşacağı ise merak konusu.

'KAMUOYUNA 'EŞİT FOTOĞRAF' VERİLECEK'

Edinilen bilgiye göre Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı makam odasında ağırlayacak. Özel’in makam odasında diğer siyasi parti genel başkanlarında olduğu bir planlama yapılacak, cumhurbaşkanına yönelik farklı bir uygulama yapılmayacak. CHP’li kaynaklar, cumhurbaşkanına heyetin eşlik etmesi durumunda koltukların yanına bir kanepe ekleneceği belirtiliyor. Görüşmede denklik sağlanması adına karşılıklı iki koltuk yer alacak. İki lider kamuoyuna karşılıklı eşit bir fotoğraf vermiş olacak.

GÖRÜŞMENİN KONU BAŞLIKLARI BENZER OLACAK

Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yaptığı ziyarette iki lider 1 saat 35 dakika süren bir görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmede Erdoğan’ın gündem başlıklarını yeni anayasa, ülkenin gereksinimi olan yapısal değişiklikler ve dönüşümler oluştururken, Özel’in gündeminde ekonomik sorunlar, emeklilerin durumu, Gezi tutukluları, Can Atalay konusu, Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanmaması, kayyum sorunu, belediyelerin borç yükünü de içeren çok sayıda konu başlığı vardı. Edinilen bilgiye göre önümüzdeki hafta yapılacak görüşmenin konu başlıkları da benzer konular olacak.

MASADA HANGİ KONU BAŞLIKLARI VAR?

Bu görüşmede de Özel’in konu başlıkları arasında, yeni anayasa, gezi tutukluları, ekonomi, hasta tutuklular, emekli maaşları ve asgari ücretliler, atanmayan öğretmenler başta olmak üzere Türkiye’nin güncel sorunları masaya yatırılacak. CHP kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Özel belli konularda sunduğu dosya ile ilgili cumhurbaşkanının nasıl bir cevap vereceği müzakere sürecinin devam edip etmeyeceği bu görüşme ile netleşecek.

Öne Çıkanlar