Kulis: Kılıçdaroğlu kamuda görevlendirilecek liyakatli isimleri önceden belirlemek istiyor

Kulis: Kılıçdaroğlu kamuda görevlendirilecek liyakatli isimleri önceden belirlemek istiyor
Kamuda kritik görevde yer alan 12 bin bürokratın bulunduğu tespit edilirken, Kılıçdaroğlu’nun bürokrasideki liyakatli isimleri belirleme çalışması yaptığı öne sürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamuda kritik görevlerde yer alacak liyakatli isimleri belirlemek için danışmanları aracılığıyla bürokrasiye ilişkin çalışma yaptırdığı öğrenildi.

Yapılan bir çalışmada, kamuda kritik görevde yer alan toplam 12 bin bürokratın bulunduğu belirlenirken, 6’lı masada yer alan partilerin cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi nedeniyle kısa sürede bu kadroların değiştirilmesi gerektiği konusunda fikir birliği yapmış olduğu öğrenildi. Bu amaçla bazı partilerin çalışmalarının olduğu bildirildi.

Cumhuriyet’ten Sertaş Eş’in kulis haberine göre çok sayıda AKP’li bürokratın CHP ile bağlantı kurmaya, birtakım bilgileri paylaşmaya başladığı iddia edilirken, CHP’li kaynakların da bürokratlardan kendi partilerine yönelmenin daha önce olandan farklı boyutlarda olduğunu kabul ettiği ifade edildi. Seçim sonrasına hazırlıklı olmak için CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun da isimlerini gizli tuttuğu bazı danışmanları aracılığıyla bürokrasiye ilişkin çalışma yaptırdığı öğrenildi.

‘3 BÜYÜK KENTİN BELEDİYELERİNDEKİ BAZI BÜROKRATLAR ÖNE ÇIKIYOR’

Bürokratların taleplerinin incelenmesinin yanı sıra Kılıçdaroğlu’nun sürekli dile getirdiği "siyasi görüşe göre değil liyakate göre" ölçüsünün ön plana çıkarılacağı kaydediliyor. Ayrıca CHP’li belediyelerde çalışan güvenilir ve başarılı olmuş çok sayıda bürokratın da bu kapsamda değerlendirileceği, özellikle üç büyük kentin yerel yönetimlerinden bazı bürokratların adının öne çıktığı dile getiriliyor.

Öne Çıkanlar