Kulis: Tevfik Göksu isminin İstanbul için öne çıkması rahatsızlık yarattı, namaz kılma fotoğrafı olumsuz yansıdı

Kulis: Tevfik Göksu isminin İstanbul için öne çıkması rahatsızlık yarattı, namaz kılma fotoğrafı olumsuz yansıdı
İstanbul'da, yerel seçimler için Esenler Belediye Başkanı Göksu ve yine Keçiören Belediye Başkanı Altınok'un düşünüldüğü konuşuluyor. Göksu isminin İstanbul için öne çıkmasının ve namaz kılma fotoğrafının rahatsızlık yarattığı da iddia edildi.

Artı Gerçek - 14 ve 28 Mayıs seçimleri geride kalırken 2024 yerel seçimlere dair partilerin çalışması ve aday belirleme süreci de kamuoyunda merak konusu oldu. AKP, gözünü CHP'li belediyelere dikerken büyükşehirlere yönelik çalışmalara da ağırlık vereceğini açıkladı.

Bu süreçte, AKP içerisinde büyükşehirler için geçen isimler de kamuoyunca sıkça dile getiriliyor. Son olarak da, İstanbul'da Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ve Ankara'da Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un düşünüldüğü ileri sürülüyordu.

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, geçtiğimiz hafta AKP Genel Merkezi'ni ziyaret eden bir dostunun kendisine, "Başta Ankara ve İstanbul olmak üzere kaybedilen şehirlerde çalışmalar sürüyor, raporlar hazırlanıyor. Süreci yöneten isim de Cumhurbaşkanı Erdoğan. Ancak AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın ağırlık koyduğu bir ‘değerlendirme' süreci olduğunun altını çizmekte fayda var" dediğini aktardı.

Erkin, İstanbul için AKP'li Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun isminin öne çıkmasının rahatsızlık yarattığını ve namaz kılma fotoğrafının da olumsuz yansıdığını aktardı.

GÖKSU İSMİNİN İSTANBUL İÇİN ÖNE ÇIKMASI RAHATSIZLIK YARATTI

Erkin, devamında şu ayrıntıları paylaştı:

"Ankara'da Turgut Altınok'un eski popülerliği yok ve aday olarak düşünülen bir isim değil. İstanbul'da da Tevfik Göksu'nun ismi konuşuluyor ama bu kadar öne çıkmasının, 'halk ilişkilerini/PR' göze batırmasının rahatsızlık yarattığı ifade ediliyor. CNN Türk'teki namaz kılma fotoğrafının da olumsuz yansıdığının altını çizmekte fayda var.

Yine de son kararı Erdoğan verecek. Aday belirleyicilerden birisi de Efkan Ala olacak. 7 Ekim'deki kongreden sonra kadro yeniden şekillenir ama ekonominin de toparlanması gerekiyor. Yoksa sıkıntı büyük! Önümüzdeki günlerde yeni ekonomi yönetimi tarafından yol haritası açıklanacak ve ondan sonrasını göreceğiz."

AKP’DE ÖNCE KONGRE SONRA KAMP

Yine AKP'nin 2024'te yapılacak yerel seçimlere yönelik çalışmalarının yanı sıra olağanüstü kongreye hazırlanırken ardından da kampa gireceği aktarıldı.

Hürriyet'in aktardığına göre AKP, 7 Ekim’de önce olağanüstü kongre, ardından da kampa girecek. Kampın ekim ayının 2. haftasında yapılması planlanırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçim startını teşkilata bu kampta vereceği belirtiliyor. Kızılcahamam’da yapılacak kamp, yeni milletvekilleri ve yeni parti yönetiminin ilk kampı olacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar