Kurum, İmamoğlu için bu kez de 'Koltuğu boştu, gelmedi' dedi

Kurum, İmamoğlu için bu kez de 'Koltuğu boştu, gelmedi' dedi
Murat Kurum, İstanbul'da Sirkeci-Kazlıçeşme arasındaki raylı sistem hattının açılışına katılmayan İmamoğlu için, "Koltuğu boştu, gelmedi, arasaydı davet edilirdi zaten" dedi. İmamoğlu davet mailini paylaşmış, çıkan polemiğin ardından açılışa katılmamıştı.

Artı Gerçek - AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, "Davet edilmedi" dediği mevcut başkan Ekrem İmamoğlu'nun Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi Açılış Töreni'ne katılmaması ile ilgili konuştu.

'DAVET EDİN DESE EDİLİRDİ ZATEN'

Kurum, İmamoğlu ile yaşanan davet krizinin ardından "Bugün koltuğu boştu, gelmedi. Yeri de ayrılmıştı. Arasa beni davet edin, dese edilirdi zaten. Ayasofya'ya da çağırmıştık gelmedi. 5 yıllık dönemde devletin hiçbir protokolüne uymamış bir belediye başkanı" dedi.

İMAMOĞLU DAVET MAİLİNİ PAYLAŞMIŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün gerçekleşen törende yer almamıştı. İmamoğlu geçen hafta yaptığı açıklamada, törene davet edildiğini söylemiş, ancak AKP'nin adayı Murat Kurum ile Ulaştırma Bakanlığı davet olmadığını öne sürmüştü.

"Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor" diyerek kendisini hedef alan Kurum'un iddiasına karşılık İmamoğlu da davet mailini paylaşmıştı.

Bunun ardından davetiyenin gönderildiği Fatih Belediye'sinin Başkanı Ergün Turan, "Fatih'te bir açılış yapılıyor. Biz bütün herkese burada böyle bir açılış yapılacağını bilgi mahiyetinde duyuruyoruz" diye konuşmuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar