Mansur Yavaş, Enerji ve İklim Uzmanı Önder Algedik’ten şikayetçi oldu

Mansur Yavaş, sosyal medyada kendisi ve Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgili 'dezenformasyon faaliyetleri yürüttüğü' gerekçesiyle Enerji ve İklim Uzmanı Önder Algedik’ten şikayetçi oldu.

Mansur Yavaş, Enerji ve İklim Uzmanı Önder Algedik’ten şikayetçi oldu

Artı Gerçek - Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 6 Ocak 2023'te, Enerji ve İklim Uzmanı Önder Algedik'ten şikâyetçi oldu.

Yavaş, şikayetine dayanak olarak Türk Ceza Kanunu (TCK) 217/A maddesini gösterdi.

TCK 217/A, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçunu kapsıyor ve "Dezenformasyon Yasası"nın da maddelerinden biri.

Bianet'ten Tuğçe Yılmaz'ın haberine göre, Yavaş'ın kendisinden şikâyetçi olmasını değerlendiren Algedik "Her yönüyle absürt bir durum," diyerek önceki dönem ABB Başkanı Melih Gökçek gibi, Yavaş'ın da kendisinden şikâyetçi olduğunu söyledi.

'ALTILI MASA'NIN SANSÜR DÜZENLEMESİ KARARINA KARŞI ÇIKIYOR'

Algedik, Yavaş'ın şikâyetini şöyle değerlendirdi:

"2022 Kasım ayı sonunda Hacettepe Üniversitesi Beştepe Kampüsü'ndeki yol yapımı için ağaçların kesilmesine itiraz ettiğim, bu konuyla ilgili haberleri paylaştığım ya da retweet ettiğim için şikâyetçi olmuş Mansur Bey benden. Ve TCK 217/A'yı dayanak göstermiş şikâyetine: Halkı Yanıltıcı Bilgiyi Alenen Yayma Suçu. Çok ağır bir madde bu.

Bu maddeye göre Mansur Bey beni 'ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli kimse' olmakla suçluyor.

Mansur Bey'in şikâyetini şöyle değerlendiriyorum; Birincisi, Altılı Masa sansür yasasını kaldıracağını Ortak Mutabakat Metni'ne yazdı. Dolayısıyla şu an Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı olarak ismi geçen birisi, aslında Altılı Masa'nın sansür düzenlemesi kararına karşı çıkıyor.

'HER YÖNÜYLE ABSÜRT BİR DURUM'

İkincisi zaten Sayın Mansur Yavaş, Ankaralıların asfalt-beton nefretini önceki belediye başkanından biliyordu; fakat gerek Hacettepe gerekse ODTÜ'de yaptıklarıyla bu anlayışı yeniden hakim kılmaya çalıştığını görüyoruz.

Üçüncüsü ve en kötüsü, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne itiraz etmenin mümkün olmadığı bir döneme giriyoruz. Çünkü her türlü itiraz, her türlü yorum dezenformasyon yasası adı altında değerlendirilecek.

Dezenformasyon yasasına 'sansür yasası' dememizin sebebi aslında bilginin tehdit altında olmasıydı. Bilgi üretenlerin tehditle sindirileceği ya da bezdirileceği şeklindeydi. Şu anda kendisini 'muhalif' olarak adlandıran birinden hakkımda böyle bir şikâyette bulunulması son derece garip. Açıkçası her yönüyle absürt bir durum." (HABER MERKEZİ)