Mansur Yavaş: Halkın değişimi gerçekleştireceğine inanıyorum

Mansur Yavaş: Halkın değişimi gerçekleştireceğine inanıyorum
İktidarın korku siyasetini yendiklerini belirten Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Halkın, 'bakın belediyeyi değiştirdik hem huzur geldi hizmet gördük' deyip değişimi gerçekleştireceğine inanıyorum" dedi.

Abidin YAĞMUR


MERSİN - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Mut Belediyesi'nin zeytin ve zeytinyağı festivaline katılmak için gittiği Mersin'de temaslarda bulundu. İlk olarak CHP Mersin İl Başkanlığını ziyaret eden Mansur Yavaş, daha sonra Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile bir araya geldi.

CHP'li belediyelerin kimseyi ayırmadan halka hizmet götürdüğünü ve korku siyasetini yendiğini belirten Yavaş, şu açıklamada bulundu:

"Pandemi döneminde bütün belediyelerimiz aksiyon aldılar ve vatandaşın mağduriyetini en aza indirdiler. Dolayıyla 'biz gelmezsek şu olur, bu olur, sosyal yardımlarınızı keserler, sizin değerlerinizle oynarlar' sözlerinin gerçek olmadığı görüldü. Çünkü korku siyaseti yapıyorlardı. Bizler de 5 yıl boyunca hiçkimseyi ayırmadan çalıştık."

'SEÇİMLERDE DEĞİŞİM GERÇEKLEŞECEK'


CHP'nin Ankara'daki belediye sayısının üçten 16'ya çıktığını, oy oranının da yüzde 60'a yükseldiğini vurgulayan Yavaş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türk siyasi hayatında, gerek Mersin’de sizin aldığınız başarı oranı, gerek Ankara’da alınan başarı pek rastlanmış bir hadise değil. Herkes, bu iş nasıl oldu diye soruyor. Bunun sebebi kimseyi ayırmamak. İhtiyaç neredeyse oraya harcamak. Karşılığını halk veriyor. İnşallah yaptığımız bu çalışmalar sonucunda en kısa zamanda yapılacak seçimler sonucunda, artık Türkiye’nin 25 yıldır başka bir yönetim şekli görmediği için, artık o korku siyasetinin olmayacağı, belediyelerde yapılan çalışmalar neticesinde 'bakın belediyeyi değiştirdik hem huzur geldi hem rahatladık ve hizmet gördük. Devletin sosyal devlet olduğunu yeniden hatırladık. Aslında olması gereken buydu' deyip değişimi gerçekleştireceklerine inanıyorum.”

Türkiye’de iktidarın değişmesiyle sisteminde değişeceğini ifade eden Mansur Yavaş, "Türkiye’de iktidar değişikliği olduğunda, sistemin de tabii değişmesiyle, tekrar Türkiye’ye huzur içerisinde günler gelir. Yöneticisinin kendisini azarlamadığı ve seçilen yöneticinin işvereni olduğunu, 'onun maaşını ben ödüyorum' diyebildiği, hesap verebilen, şeffaf bir yönetim olursa işte o zaman aradaki farkı belediyelerde yaptığı kıyas gibi kıyas yapabilirler. Ben milletimizden bunu istiyorum" diye konuştu.

'ÖRNEK HİZMETLERİMİZ BİZE İKTİDARIN YOLUNU AÇACAK'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de Mersin halkının ikinci kez desteğini aldıklarını belirterek, çıtayı daha da yükselteceklerini söyledi. Mersin’in sosyal yapısı ve gelir dağılımındaki uçurum nedeniyle göreve gelir gelmez sosyal politikalara yöneldiklerini anlatan Seçer, belediyelerin gelirlerini akılcı kullandıklarını, böylece vizyon projeleri yaparken sosyal politikalara da bütçe ayırabildiklerini söyledi. Seçer, "Ben umut ediyorum, Türkiye’ye örnek olan hizmetleriniz önümüzdeki süreçte bize iktidarın yolunu açacak. Biz bir ezberi bozduk. 'CHP'li belediyeler belirli dar çerçevede hizmet sürdürür, gelir düzeyi düşük kesimlerde görülmezler, hizmet yapmazlar, belediyeleri CHP’li başkanlar yönetirse korkarız ki yapılan destekler son bulacak' dendi. Bunun tam tersi oldu, ezberler bozuldu.

Artık vatandaşlar bize bakarken parti kimliğimizi görmez oldu. Yaptığımız hizmetlere bakıyor. 'Bu insanlar ayrımcılık yapmıyor' diyor.

Ülkeyi yönetmek istiyoruz, Türkiye’yi yönetmek istiyoruz. Demokrasilerde normal olan budur. İktidar bir metal yorgunluğu içerisindedir. Doğal olarak bir değişim Türkiye için iyi gelecektir.

Biz de kardeşliği, birliği, beraberliği tahkim etmek için elimizden gelen gayreti gösterdik. 'Bizim için öncelik huzurdur, hizmeti sonra yaparız' dedik. Bana en büyük eserin nedir deseler, bu kente huzuru getirdim. İnşallah en kısa zamanda Türkiye’yi yöneteceğiz ve bu huzuru Türkiye’ye getireceğiz.”

Öne Çıkanlar