Meclis'te AKP’lilere kayyım tepkisi: Sırtımızı halka yaslıyoruz

Meclis'te AKP’lilere kayyım tepkisi: Sırtımızı halka yaslıyoruz
Kayyım atamasını savunan AKP’lilere tepki gösteren DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, “Sırtımızı halkımıza yaslıyoruz” dedi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Meclis Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Meclis Genel Kurulu’nda kayyım uygulamasını savunan AKP’lilere tepki gösterdi.

‘MASAL ANLATMAYIN’

AKP Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül ve AKP’liler konuşmalarında Türkiye’de demokrasi olduğunu savundu. Bunun üzerine söz alan Koçyiğit, şu sözlerle AKP’lilere yüklendi:

“Bu hangi demokrasi Sayın Başkan? Nerede yazıyor bu demokrasi? Bu demokrasi Kürdün demokrasisi değil. Kürtler demokrasi istediği için sandığa gidiyor. Hangi hukukta seçilmişi haksız ve hukuksuz bir şekilde cezaevine göndermek yazıyor. Ya Herkes için demokrasi ya hiç demokrasi. Demokraside ayrımcılık olmaz, Kimse bize masal anlatmasın.”

Daha sonra söz alan, Gül DEM Parti’nin sırtını PKK’ye dayadığını ileri sürdü.

‘SIRTIMIZI HAKKARİYE DAYIYORUZ’

Bunun üzerine tekrar söz alan Koçyiğit, “Sırtımızı Hakkârililere dayıyoruz. Üç dönemdir 2 defa kayyum atadınız. Polis zoruyla ve asker garnizonu yapmanıza rağmen sandıktan DEM Parti Belediye Eş Başkanlarını, meclis üyelerini seçen o kutsal halkımıza sırtımızı yaslıyoruz. Diyarbakırlılara sırtımızı yaslıyoruz. İradesini gasp etmeye çalıştığınız Abdullah Zeydan için Van’da sokağa çıkıp iradesini savunan, Van halkına yaslıyoruz. Sırtımızı kutsal halkımıza yaslıyoruz. 90 yaşında, bastonuyla sokağa çıkan, sizin o kolluğunuzun karşısına dikilen, ‘Benim belediyemi gasp edemezsin’ diyen o kutsal anneye yaslıyoruz. 85 yaşına geldiği hâlde, zulmettiğiniz, cezaevine koyduğunuz, tabutunu çıkardığınız yoldaşlarımızın dik duruşuna yaslıyoruz” diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar