Meclis'te KKM gerilimi: Merkez Bakası yetkilisi "maliyeti söyleyemem" dedi

Meclis'te KKM gerilimi: Merkez Bakası yetkilisi "maliyeti söyleyemem" dedi
Bütçe Komisyonu'nda ‘Kur Korumalı Mevduat’ tartışması çıktı. Bilgi vermek için Komisyon'a gelen Merkez Bankası yetkilisi, sistemin maliyeti ile ilgili soruya "söyleyemem" yanıtını verdi, muhalefet temsilcileri komisyon görüşmelerini terk etti.

Artı Gerçek - TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AKP'nin önerdiği 52 maddelik torba kanunun görüşmeleri tartışmalı geçti.

Torba kanunda yer alan 'Kur Korumalı Mevduat' hesabı sahiplerine tanınan vergi muafiyetinin, 2023 yılı sonuna kadar uzatılmasını öngören 23. madde görüşülürken, Komisyon'a bilgi vermek için gelen Merkez Bankası yetkilisine KKM'in maliyeti soruldu.

Medyascope'a konuşan Komisyon'un HDP'li üyesi Rıdvan Turan, Merkez Bankası yetkilisinin soruya "söyleyemem" cevabını verdiğini söyledi.

yaşananı "skandal" olarak nitelendiren Turan "İş Artık Bilanço Meselesini Geçti, Meclis Burada Kepaze Olmuş Durumda" diyerek yaşananlara tepki gösterdi.

MUHALEFET KAMİSYONU TERK ETTİ

Yaşanan tartışmanın ardından muhalif üyeler komisyonu terk etti.

tartışmalara neden olan 52 maddelik torba yasa teklifi kabul edildi. Teklifle; Kovit-19 salgını sürecinde maske takmayanlara verilen cezalar affedilecek. KYK kredi faizleri ödenmeyecek. 2000 TL ve altındaki icra borçlarının sonlandırılması amaçlanıyor. İşverenler çalışanlarına yemek paralarını nakit ödemeleri halinde vergiden istisna olacak. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar