Meclis'teki bilgilendirme toplantısına DEM Parti Eş Genel Başkanları katılmayacak, Özel katılacak

Meclis'teki bilgilendirme toplantısına  DEM Parti Eş Genel Başkanları katılmayacak, Özel katılacak
Yarın Meclis'te, sınır ötesi operasyonda dokuz askerin ölümüne dair bakanların yapacağı bilgilendirme toplantısına DEM Parti Eş Başkanları katılamayacak. CHP genel Başkanı Özgür Özel ise katılacak.

Seda Taşkın - Cuma günü, sınır ötesi operasyonda dokuz askerin ölümüne ilişkin yarın bakanlar Meclis'te bilgilendirme yapacak. DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan'ın toplantıya katılmayacağı öğrenildi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ise toplantıya katılacak.

Salı günü saat 15.00'te TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak toplantıya Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlık edecek. Dışişleri Bakanı Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in bilgilendirmesinden sonra, parti grupları adına grup başkanları ve grup başkanvekilleri konuşmalar yapacak.

ORTAK BİLDİRİ YAYIMLANACAK

Görüşmelerin tamamlanmasının ardından saldırıların kınandığı bir bildiri yayımlanacak. CHP, 24 Aralık'ta 12 askerin öldüğü saldırılar sonrasında hazırlanan ortak bildiriye imza atmamış, yaşananlarla ilgili kendi bildirisini yayınlamıştı. CHP bildirisinde "derhal bir kapalı oturum yapması ve Milli Savunma Bakanı’nın Gazi Meclis’e gelerek Milletvekillerini bilgilendirmesi zorunludur." denilmişti.

Öne Çıkanlar