Özgür Özel: Biz evlatlarımızın kanı yerde kalmasın demek yerine artık kanı akmasın diyoruz

Özgür Özel: Biz evlatlarımızın kanı yerde kalmasın demek yerine artık kanı akmasın diyoruz
CHP Lideri Özgür Özel, "Biz evlatlarımızın kanı yerde kalmasın demek yerine artık evlatlarımızın kanı akmasın diyoruz" dedi. Özel, ortak bildiriye imza atmadıkları için gelen eleştirilere de "sorumluların arkasına dizilmemeye devam" mesajıyla yanıt verdi.

Artı Gerçek- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün sınır ötesi operasyonda dokuz askerin ölümü nedeniyle olağanüstü toplanan CHP MYK sonrasında kameraların karşısına çıktı. Özel, "Biz evlatlarımızın kanı yerde kalmasın demek yerine artık evlatlarımızın kanı akmasın diyoruz. Bunun için de tedbir alın, akılcı olun diyoruz" ifadelerini kullandı.

24-25 Aralık'ta da aynı bölgede 12 askerin öldüğünü hatırlattı. O gün sordukları sorulara cevap alamadıklarını söyledi. Ölen askerlerden, birinin ailesinin kaldığı çadırın fotoğrafını gösterdi ve " -14 derecede can veriyor o çocuklar. Onların biriket evlerdeki ana babalarının yüreğine ateş düşüyor" dedi.

Ölen askerlere rahmet dileğiyle sözlerine başlayan Özgür Özel, bugün toplanan MYK toplantısı sonrasında yayınlanan yazılı açıklamada hükümete yöneltilen altı soruyu hatırlattı.

"20 aydır süren Pençe – Kilit harekatının siyasi ve askeri hedefleri, bu hedeflere ulaşılma durumu nedir?" diye sordu. Bölgede istihbarat zaafiyeti olup olmadığını ayrıca mevsimsel koşullar nedeniyle yeterli koruma alınıp almadığı ve bu konuda zaafiyet olup olmadığı sorusunu hükümete yöneltti. "Özellikle ‘altın saat’ olarak tabir edilen süre içinde sağlık desteği ve tıbbi müdahale için imkân ve kabiliyetler yeterli mi? Askeri sağlık sisteminin ilga edilmesinin bu zafiyetteki payı nedir?" diye sordu.

23-24 Aralık'ta da bir gün arayla aynı bölgede 12 askerin öldüğünü hatırlatan Özel; "Biz bu sorulara 18 gündür tek yanıt alamadık." dedi.

'O GÜN ATILAN İMZALAR ŞEHİTLERE MANİ OLDU MU?'

20 gün önce Pençe-Kilit Operasyonu'nda ölen askerlerin ardından yapılan ortak açıklamaya imza atmadıklarını ve bu yüzden eleştirildiklerini belirten Özel, şöyle konuştu:

"Sorumluları meşrulaştırmamak için onların peşine dizilmedik, onlarla aynı metne imza atmadık. Aynı metnin altında sorumlularla buluşup onların sorumluluğunu hafifletme oyununa gelmedik. O gece biz kendi bildirimizi kaleme aldık ve yayınladık. Bize neden imza atmıyorsun diyenlere biz Gara'da da imza atmadık, siz de atmamıştınız. Ne değişti diye de sorduk. Şimdi de soruyoruz, o gün imza attınız. Kendi bildirisini imzalayan ve kendi bildirisinde ortak bildiriye göre çok daha net ve sert bir şekilde terörü lanetleyen ortak bildiri kınamakla yetinirken lanetleyen CHP'ye sanki terör örgütünü koruyormuşçasına muamele yapacak kadar hadsizleştiniz, utanmaz davrandınız ve provoke ettiğiniz, görevlendirdiğiniz birtakım yandaşlarınızı sosyal medyada hatta kutsal ibadethanemizde, camiide üzerimize saldınız. Peki şimdi ne oldu? O gün atılan imzalar dün akşamki şehitlere mani oldu mu? O gün cevapsız bırakılan sorulan cevaplanaydı, bahsettiğimiz eksikler giderileydi birbirinin tıpatıp aynısı bu olay olur muydu?"

'SORU SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

"Bun sonu gelmeyecek mi diyenlere vatan haini muamelesi yapmak kolay. Hadi attığınız imzalar durdursaydı şehitleri. O yüzden soruları sormaya ve sorumluların arkasına dizilmemeye, hak aramaya devam edeceğiz. Evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak diyorsunuz, 15 gün sonra silah arkadaşlarının kanı dökülüyor. Biz evlatlarımızın kanı yerde kalmasın demek yerine artık evlatlarımızın kanı akmasın diyoruz. Bunun için de tedbir alın, akılcı olun diyoruz. O üs bölgesinde kalınacaksa güvenlik tedbirleri tam alınacak. Alınamayacaksa o evlatlar orada feda edilmeyecek diyoruz. Sırça köşklerinde oturup, konforlu kaloriferli evlerinden tweet atmakla önüne gelene terörist demekle olmuyor. -14 derecede can veriyor o çocuklar. Onların biriket evlerdeki ana babalarının yüreğine ateş düşüyor."

'ÇADIRA BAYRAK ASMAKTAN UTANMIŞLAR'

Özgür Özel, ölen askerlerin birinin ailesinin çadırda kaldığına yönelik haberleri hatırlattı ve bu çadırın fotoğrafını gösterdi, ardında d şunları söyledi:

"Şehimizin Kahramanmaraş'taki evi... Müslüm Özdemir'in ailesinin çadırda yaşadığını Vali Beye yalanlatıyorlar. Ev yok, konteyner var, konteyner buz gibi ve mecburen çadırın içini ısıtarak çadıra geçen bir şehit ailesi. Şehit ailesinin içinde bulunduğu durum ortaya çıkınca çadıra bayrak asmaktan utanmışlar, hemen dezenformasyon diyorlar."

Öne Çıkanlar