Meral Akşener: Yeşildağ ailesi, Erdoğan ailesinin çok yakınıdır ben biliyorum

Meral Akşener: Yeşildağ ailesi, Erdoğan ailesinin çok yakınıdır ben biliyorum
Akşener, Erdoğan'ın eski koruması Hasan Yeşildağ'ın kardeşi Ali Yeşildağ'ın "1 milyar dolarlık rüşvet" iddiasına ilişkin, "Yeşildağ ailesi, Erdoğan ailesinin çok yakınıdır ben biliyorum". Akşener, Bahçeli'nin 'mermi'li açıklamasına da yanıt verdi.

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski koruması Hasan Yeşildağ'ın kardeşi Ali Yeşildağ'ın "1 milyar dolarlık rüşvet" iddiasına ilişkin, "Yeşildağ ailesi, Erdoğan ailesinin çok yakınıdır ben biliyorum. Abileri, Sayın Erdoğan hapse girdiği zaman, başına iş gelir diye onunla birlikte hapse giren bir arkadaş. Ali Yeşildağ bir açıklama yaptı. Antalya Havalimanı. 3 milyar Euro’ya bir kankaya veriliyor. Bu bir satış. Buna karşılık başka bir firma 5 milyar Euro veriyor. Ama onun dosyasından evrak çalınıyor. 3 milyar Euro verene veriliyor" dedi.

Millet İttifakı bileşenlerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Manisa mitinginde yurttaşlarla bir araya geldi.

Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Kılıçdaroğlu’nun ittifak ortakları müebbet ya da vücutlarına mermi alır" açıklamasına da, "Muhteremler kafa gitti kafa, işte böyle saçma sapan konuşmalarla bu ülkede Sinan Ateş katledildi, buna yuh!" yanıtını verdi.

Erdoğan'ın eski koruması Hasan Yeşildağ'ın kardeşi Ali Yeşildağ, söz konusu videoda, 2007 yılındaki Antalya Havalimanı ihalesinde 1 milyar doların doğrudan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a gittiği iddiasını ortaya atmıştı. İYİ Parti lideri Meral Akşener de söz konusu iddiayı dün Millet İttifakı'nın İstanbul Maltepe'de düzenlediği mitingde gündeme getirmişti.

Akşener, şunları söyledi:

"Seçmen velinimettir. Millet patrondur. Elbette siz isterseniz, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olacak, ben de başbakan olacağım demektir.

'NE ARA FETÖ DÜŞMANI OLDUN?'

Böyle sesleniyorsunuz ama birilerinin sinirlerini laçka etti. İlaç kullanıyorlar, ilaç. Biri çıktı dedi ki “Kazanırlarsa FETÖ kazanır.” Ama onlar zamanında FETÖ’yü övüyordu. Onlar “Hocaefendi” derdi. Uzun uzun överlerdi. Ne ara FETÖ düşmanı oldun?

'İNAN CEM YILMAZ HAVA GAZI KALIR'

Biri de diyor ki “Kazanırlarsa şampanya patlatacaklar ama biz kazanırsak tertemiz alnımız seccadeye değecek.” Kadınlar öldürüldüğünde, kadınlar tecavüz edildiğinde, 82 puanla atanamayanların döneminde, kul hakkının yenildiği dönemde senin alnının neresi tertemiz? Kapkara alnınız, kapkara!

Biz kazanırsak erkeklerle erkekler evlenecekmiş ama fantezide sınır yok. Erkekler ile hayvanların evliliğini de serbest bırakacakmışız. Psikiyatristler bunları muayene edip tedavi etmeli. Hiçbirinin cezai ehliyeti kalmadı, şu anda ülkeyi yönetecek durumda değiller! İnan Cem Yılmaz hava gazı kalır, çok severim kendisini ama bunların söylediklerinin yanında ciddi söylüyorum o bile bulamıyor bunları.

'SENİN CEBİNE ATILDIĞINA DAİR İDDİA VAR'

Yeşildağ ailesi, Erdoğan ailesinin çok yakınıdır ben biliyorum. Abileri, Sayın Erdoğan hapse girdiği zaman, başına iş gelir diye onunla birlikte hapse giren bir arkadaş. Ali Yeşildağ bir açıklama yaptı. Antalya Havalimanı. 3 milyar Euro’ya bir kankaya veriliyor. Bu bir satış. Buna karşılık başka bir firma 5 milyar Euro veriyor. Ama onun dosyasından evrak çalınıyor. 3 milyar Euro verene veriliyor.

Ali Yeşildağ’ın dediğine göre o 1 milyarcık Tayyip Abi tarafından alındı. Bu ülkenin cumhurbaşkanı bu ülkenin parasının senin cebine atıldığına dair iddia var. Böyle bir iddianın doğru olmadığını anlatsana milletimize."

NE OLMUŞTU?

İktidara yakın Akşam ve Güneş gazeteleri ile ve Kanal 24’ün de bünyesinde bulunduğu Türk Medya Grubu'nun sahibi Hasan Yeşildağ’ın kardeşi Ali Yeşildağ dün akşam saatlerinde Cevheri Güven'in Youtube kanalında bir video yayınladı. Yeşildağ, Erdoğan’ın ihaledeki bu sürecin ardından 1 milyar dolar aldığını öne sürdü.

Ali Yeşildağ, 2007’deki Antalya Havalimanı’nın işletme ihalesinde; Çelebi Holding’in dosyasından 'evrak çalarak' devre dışı bıraktıklarını ve IC Yatırım Holding’in kazanmasını sağladıklarını belirten Yeşildağ, Erdoğan’ın bu ihale için 1 milyar dolar aldığını iddia etti.

Türk Medya Grubu’nun sahibi iş insanı Zeki Yeşildağ ile Hasan Yeşildağ'ın kardeşi olan Ali Yeşildağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bazı iddialara yer vereceğini söylediği video serisinin devam edeceğini ve Erdoğan'la ilgili başka iddialar da anlatacağını belirtti.

Yeşildağ, ilk videoda, 2007’de işletme hakkının İbrahim Çeçen’in yönetim kurulu başkanı olduğu IC Yatırım Holding ile Almanya merkezli Fraport şirketinin kazandığı Antalya Havalimanı ihalesiyle ilgili iddialar ortaya attı. Çelebi Holding’de yönetici olan bir tanıdığının kendisine 30 milyon dolar komisyon teklif ederek iktidar nezdinde ihale konusunda yardımcı olunmasını istediğini söyleyen Yeşildağ, bunun üzerine Erdoğan’ın danışmanlarından Mücahit Arslan’la görüştüğünü ileri sürdü.

Yeşildağ, Arslan’ın da kendisine aynı 30 milyon dolar sözü verdiğini belirterek Çelebi Holding’in ihaleyi almaması için karşı tarafı kendi söyledikleri şekilde yönlendirmesini istediğini söyledi.

Yeşildağ, “Çelebi Holding, Antalya Havalimanı için 4 milyar dolar teklif verdi. 5 milyar dolara kadar çıkacaklardı. Verdikleri ihale dosyasından evrak çalıp, eksik evrak diye Çelebi Holding’i ihaleden eledik. İbrahim Çeçen’e 3 milyar dolara ihale verildi. Aradaki 1 milyar doları Tayyip Abi indirdi” dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar