Mersin'de hedef gösterilen HDP'den 'HÜDA PAR' açıklaması: Bu oyun ve kurgu son derece tehlikeli

Mersin'de hedef gösterilen HDP'den 'HÜDA PAR' açıklaması: Bu oyun ve kurgu son derece tehlikeli
Mersin'de HÜDA PAR'ın seçim standına silahlı saldırı düzenlendiği iddiasının ardından hedef gösterilen HDP'den tepki var: 14 Mayıs'ta tarihi yenilgi alacağını anlayanlar gerilim ve kutuplaştırmayı derinleştirmekten medet ummaktadır.

Artı Gerçek - Halkların Demokratik Partisi (HDP), HÜDA PAR’ın AKP listesinden Mersin milletvekili adayı olan Faruk Dinç'in seçim çalışmasına "silahlı saldırı düzenlendiği" gerekçesiyle kendilerini suçlamasına ve iktidara yakın medya tarafından hedef alınmalarına tepki gösterdi. HDP'den yapılan açıklamada, 14 Mayıs seçimleri öncesinde provokasyonlara karşı dikkatli olunması çağrısında bulunuldu.

'KİRLİ TEZGAH' UYARISI

HDP Merkez Yürütme Kurulu'nun açıklamasında, "Bugün Mersin’in Akdeniz ilçesinde bir siyasi partinin seçim standının önünde meydana gelen olayla kirli bir tezgâh devreye konulmak istenmektedir. 14 Mayıs seçimlerinde Türkiye halklarının iradesi karşısında tarihi bir yenilgi alacağını anlayanlar toplumsal gerilim ve kutuplaştırmayı derinleştirmekten medet ummaktadır" denildi.

'HEDEF GÖSTEREN ÇAMUR MEDYASINI KINIYORUZ'

"Toplum karşısında kaybedeceğini anlayan iktidara herhangi bir provokasyon zemini verilmemesi gerekiyor" uyarısı yapan HDP, "Bizler bu kirli tezgahlar ve provokasyonlara geçit vermeyeceğimizi bir kez daha tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Çamur medyasının ve trollerin bu provokasyon sonucu partimizi hedef göstermesini kınıyoruz. Bu oyunun ve kurgunun son derece tehlikeli olduğu konusunda herkesi uyarıyoruz. Tüm parti çalışanlarımız ile halkımıza, provokasyonlara karşı dikkatli olma, soğuk kanlı ve kararlı şekilde seçim çalışmalarını sürdürme çağrısı yapıyoruz" dedi.

'BİR OYLA FAŞİZME SON VERECEĞİZ, BİR OYLA GÜÇLÜ YEŞİL SOL TEMSİLİ SAĞLAYACAĞIZ'

HDP açıklamasında, "Partimiz iktidarın bütün saldırılarına ve operasyonlarına karşın, coşkulu, kararlı ve tümüyle demokratik yollarla yürütülen son derece etkili bir seçim kampanyası yürütmektedir. Ne bu provokasyonlar ne de seçim operasyonları partimizin yükselişini, zaferini ve iktidarın tarihi yenilgisini engellemeyecektir" denilerek, "14 Mayıs seçimlerinde bir oyla faşizme ve kirli tezgahlara son verecek, bir oyla Yeşil Sol Parti’nin güçlü şekilde Parlamentoda yer almasını sağlayacağız" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

Cumhur İttifakı'nı dışarıdan destekleme kararı alan ve 'domuz bağı ve mezar evler’le anılan Hizbullah'la ilişkisi yeniden gündeme gelen HÜDA PAR'ın Mersin'deki adayı Dinç'in seçim çalışmasına "silahlı saldırı düzenlendiği" ve bazı parti üyeleri yaralandığı belirtilmişti.

Mersin'in Akdeniz ilçesinde Çilek Mahallesi'nde meydana gelen olayın ardından iktidara yakın medya kuruluşları HDP'yi hedef gösterirken, HÜDA PAR Genel Başkan Vekili İshak Sağlam da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olaydan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ı, HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı sorumlu tuttu.

Bu isimleri etiketleyen Sağlam, ''Kökümüzü kurutmak” için gönderdiğiniz çeteler Mersin’deki standımıza silahlı saldırıda bulundu. Bunu aklınızdan hiç çıkarmayın; biz çok sabırlıyız ama kurbanlık koyun değiliz. #HÜDAPAR'a saldırılarınızın talimatını nereden aldığınızı da biliyoruz" iddiasında bulundu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar