'Metin Külünk, Sedat Peker'in en önemli ayağı; Erdoğan'la Peker arasındaki tek arabulucu odur'

'Metin Külünk, Sedat Peker'in en önemli ayağı; Erdoğan'la Peker arasındaki tek arabulucu odur'
AKP eski Elazığ milletvekili Feyzi İşbaşaran, AKP tabanının çok rahatsız olduğunu, partinin bundan çok kaybedeceğini belirtti ve partililerin 'Niye Cumhurbaşkanı susuyor?' dediğini iletti.

ARTI GERÇEK- Sedat Peker'in açıklamalarının yankıları her geçen gün büyüyor. Anavatan Partisi'nde ve AKP'de Elazığ milletvekilliği yapmış Feyzi İşbaşaran, ARTI TV'de ekrana gelen Haber Peşinde programına bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. İşbaşaran, AKP içerisinde Sedat Peker'in en önemli bağlantısının Metin Külünk olduğunu söyledi. 

'NİYE CUMHURBAŞKANI SUSUYOR?'

"AKP'nin tabanının çok rahatsız olduğu görülüyor. Mesela, Süleyman Soylu'yu yalnız bıraktılar. O ilk istifasında olduğu gibi milyonlarca hesaplarca destek veren kimse yok. AKP'de insanlar konuşmuyor, siyasetçiler konuşmuyor. Konuşanlar da siyasi dostlarım. Bizim milletvekili, hangi partiden olursa olsun, siyasi dostlarımız var." diyen İşbaşaran, "Çünkü AKP'de siyaset yapanların çoğu bizim Anavatan Partisi'nden gelen insanlardı. Bizim onlarla dostluğumuz devam eder. Onlarla da konuştum. Onlar da çok ciddi rahatsız bu işlerden. 'Nasıl bu duruma düştük' diye üzülüyorlar. 'Bizim mafyayla ne işimiz olur? Nasıl girdik bu işin içine? Niye Cumhurbaşkanı susuyor?'; kendileri de soruyorlar. 'Niye bir şey yapmıyor? Ne olacak?' diye endişe, korku içindeler." dedi. 

'METİN KÜLÜNK, SEDAT PEKER'İN AKP'DEKİ EN ÖNEMLİ AYAĞIDIR'

"Hatta milletvekillerinden birisi bana dedi ki, çok iyi arkadaşız, 'Ya Allah yüzümüze baksa da, kazayla belayla bir şey yapmadan şu dönem bitse de, lanet olsun siyasetine, bir daha da milletvekili adayı olmayacağım.' Bu derece rahatsızlar. 'Siyaseti bırakacağım, bir daha yapmayacağım bu işi, lanet olsun. Bu nasıl bir şey?' dedi." diyen İşbaşaran, şu önemli bilgileri verdi:

"Önemli bir isim daha var. AKP Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda bir isim, Metin Külünk var. Metin Külünk, Sedat Peker'in en önemli ayağıdır. AKP'de, sayın Erdoğan'la Peker arasındaki tek arabulucu odur, o düzenliyor. Mesela, Beyoğlu Emniyet Amirliği'nde bana saldırı düzenleyen de Metin Külünk'tür, zaten Sedat Peker onu doğruladı. Metin Külünk istediği için. Yani Metin Külünk istedi demek, şu demek: Erdoğan istedi, 'Parti istediği için yaptım' diyor (Peker için). Bugün de diyor ki, 'Bir AKP milletvekili rica ettiği için ben Hürriyet gazetesini bastım.' O isim de Metin Külünk. 

'SAYIN ERDOĞAN SAMİMİYSE METİN KÜLÜNK'Ü DERHAL PARTİDEN UZAKLAŞTIRMALI'

"O dönem gençlik kolları başkanı olan Boynukalın bir açıklama yapmış, okudum, 'Ben akıllandım. Benim o işte bir dahilim yoktu. Evet ben orada uzakta bulundum. Bu organizasyon bana ait değil' dedi. Daha önce de söylemişti, ısrarla söylemişti. Bugün belli oldu ki, o da Metin Külünk'müş. Metin Külünk üzerinden bu işleri çeviriyorlar. 

"Sayın Erdoğan eğer samimiyse, önce kendi partisinde mafyanın önemli ayağı Metin Külünk'ü derhal partiden uzaklaştırmalı ve savcının önüne, yargının önüne çıkarmalı. Bir yerden başlaması lazım. Yani bir soruşturmanın başlaması lazım, böyle olmayacak bu. AKP kendi içerisinde çok rahatsız bundan, taban çok rahatsız, çok kaybedecekler bundan." 

Öne Çıkanlar