MHP ve Vatan Partisi 'buluştu'

MHP ve Vatan Partisi 'buluştu'
Bahçeli, MHP'nin Anayasa değişikliği konusundaki tutumunu eleştirenlere ‘şer ve kriz ittifakı' derken "CHP, HDP, FETÖ, PKK, DHKP-C, ÖDP, EMEP, TKP" yi...

Bahçeli, MHP'nin Anayasa değişikliği konusundaki tutumunu eleştirenlere ‘şer ve kriz ittifakı' derken "CHP, HDP, FETÖ, PKK, DHKP-C, ÖDP, EMEP, TKP" yi sayıp ‘eli kanlı aydınlıkçılar' olarak tanımladı.

MHP lideri Devlet Bahçeli, Anayasa değişikliğine ilişkin ‘evet' kararında yakın tehditlerin belirleyici olduğunu söyledi. MHP'nin meselelere zamanlar üstü bir düşünce ile yaklaştığını savunan Bahçeli, grup konuşmasında özetle şunları söyledi:

 

 

– Beklenen onayın Resmi Gazete'de yayınlanmasıyla birlikte referandum günü belli olacaktır. Türk milleti, sandıkta kararını verecektir. Demokrasi karşıtı cephe ne yaparsa yapsın, millet anayasa değişikliğine damgasını vuracaktır. Son derece faydalı teklif ülkenin önünü açacaktır.

– 19. yüzyıldaki sapma ve körlüğün ağır sonuçlarını Türkiye Cumhuriyeti sınırlarına çekilerek ödedik. Bir millet bu hatayı bir kere yapar.

– Bugün malum şer ve kriz ittifakı emel birliği etmiş, anayasa değişikliği konusundaki tutumumuzu eleştiriyor. CHP, HDP, FETÖ, PKK, DHKP-C, ÖDP, EMEP, TKP eli kanlı aydınlıkçılar, sözcüler, kendilerine milliyetçi diyenler… Size ne? Size mi soracaktık. Anayasa değişikliğine niye ihtiyaç duymuşuz. Ne yani izni sizden mi alacaktık? Başkanlık sistemine neden ‘evet' demişiz. AKP'nin ve Cumhurbaşkanı'nın nasıl oluyor da peşine takılmışız…

 

– CHP zihniyeti milletten şamarı yiyecek yakın kısmı HDP ile birlikte rüzgar ekerken fırtınayla karşılaşıp sandığın dibine tortu gibi çökecektir.

MERAL AKŞENER'E GÖNDERME

– PKK ‘hayır' diyormuş varsın desin. Bunu da kendini Türk milliyetçisi sanan, toplanıp toplanıp dağılan, tutunacak demir parmaklık arayan zavallılar düşünsün.

CHP'YE TEHDİT: KAÇACAK DELİK ARAYACAKLAR

– Millete sırt dönen, adında halk olup halkla bağı olmayanlar şok olacaklar, referandum sonrası kaçacak delik arayacaklar.

PERİNÇEK, PEKİN'DEN YANIT VERDİ

Bahçeli, "Anayasa değişikliğine ‘evet' diyoruz ya, sancıları ondandır. Eğer Doğu Perinçek ve hayırcı yoldaşlarıyla Recep Tayyip Erdoğan arasında tercih hakkımız olursa istisnasız Erdoğan'ı seçeceğimizi herkes bilmeli. Bunlar çılgına dönüp kudursalar da devlet için evet, cumhuriyet için evet, Türklüğün bekası için evet diyeceğiz. MHP, dünkü sözlerini çiğnememiş, inkar etmemiştir.

Bahçeli'nin bu sözlerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Pekin'den videolu bir yanıt verdi. Perinçek, dört dakikalık yanıtında şunları söyledi:  "Şunu vurgulayarak belirtmek isterim. ‘Evet' diyenler de ‘hayır' diyenler de düşman değildir, bu toprakların Türkiye topraklarının insanlarıdır. ‘Evet' ve ‘hayır' diyenleri kamplaştıran pusulardan, kurşunlardan bahseden söylemlerden uzak durmalarını herkese tavsiye ederim." Perinçek, Devlet Bahçeli'nin kendisi için söylediği sözleri hatırlatıp, "Erdoğan'ı da tercih etseler Doğu Perinçek'i tercih etmiş olurlar. Çünkü, sayın Erdoğan'ın başında bulunduğu Adalet ve Kalkınma Partisi, birçok konuda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in savunduğu siyasetlere gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar