MHP'li belediyelerde çocuklar 'karşılıklı' işe alınmış

MHP'li belediyelerde çocuklar 'karşılıklı' işe alınmış
İktidarın liyakate bakmaksızın kamu kurumlarında işe alımlar yaptığı örneklere bir yenisi eklendi. Kastamonu'da, MHP'li ilçe belediyesi ile MHP'li il belediyesi arasında 'çocukların sınavsız olarak karşılıklı' işe alındığı ortaya çıktı.

Artı Gerçek - MHP’li Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın, Kastamonu belediye meclisinde görev yapan Belediye Meclis üyesi MHP’li Seyfettin Rençber’in oğlunu mühendis olarak Taşköprü Belediyesi’nde işe aldığı, bunun karşılığında kendi kızı Edanur Çatal’ı da Kastamonu Belediyesi’nde işe aldırdığı ortaya çıktı.

'SINAVSIZ ALINDILAR'

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Taşköprü Belediye Başkanı Çatal’ın, belediye meclis üyesi Seyfettin Rençber’in oğlunu mühendis olarak Taşköprü Belediyesi’nde sınavsız işe aldığını söyledi. Cumhuriyet gazetesinden Merve Kılıç'a konuşan Erbilgin, bunun karşılığında Başkan Çatal’ın kızı Edanur Çatal’ın da Kastamonu Belediyesi huzurevine sağlık hizmetleri sınıfında sınavsız olarak işe girdiğini anlattı.

'ONLAR İÇİN HAK, HUKUK, ADALET YOK'

Erbilgin, yurttaşların çocukları iş sahibi olmak için sınavlarda ter döküp yıllarca beklerken, bu durumun kabul edilemez olduğunu belirterek “Cumhur İttifakı anlayışında bir süre önce Azdavay ve Kastamonu Belediyesi’nde aynı tablo ile karşılaştık. Onlar için hak, hukuk, adalet yok. Onlar için milletin çocukları değil kendi çocukları var” değerlendirmesini yaptı.

'ÇOCUĞUMUZ ÇALIŞAMAYACAK MI?' SAVUNMASI

Erbilgin’in iddialarına yanıt veren Çatal, “Kızım ‘Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nden geldi. İhtiyaç varmış, başvuru yaptı. Deneyimli personel istediler. Biz belediye başkanıyız diye çocuğumuz çalışmayacak mı?” savunmasını yaptı. (Kaynak)

Öne Çıkanlar