MHP’li Bülbül’den HDP’li vekillere 'sarı torba' tehdidi: Aynı son herkesi bekler

MHP’li Bülbül’den HDP’li vekillere 'sarı torba' tehdidi: Aynı son herkesi bekler
HDP’li Öcalan Meclis’te yaptığı konuşmada ‘İki kelime Kürtçeye tahammülünüz yok’ dedi. MHP’li Bülbül vekilleri tehdit ederek, ‘Zorla yapmaya çalışanlar sarı torbaların içerisinde nereye gömüldüğü belli değil, aynı son herkesi bekler’ ifadelerini kullandı.

Artı Gerçek-TBMM’den önceki gün gerçekleşen 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu görüşmelerinde, HDP Diyarbakır Milletvekili İmam Taşçıer’in Kürtçe konuşmasının ardından başlayan anadil tartışmaları devam ediyor.

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, bütçe görüşmelerinde, Meclis'te Kürtçe konuşulmasına tepki gösteren Meclis Başkanı Mustafa Şentop ve MHP'li vekillere “Bu ülkenin gerçekliğidir ama istismar edilmemesi gerekiyor; derin sorunlardır, ağır sorunlardır. İki kelime Kürtçeye tahammülünüz yok. Zihniyet bu, anlayış bu olduğu için alışacaksınız” dedi.

Öcalan'ın konuşmasının ardından söz alan MHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, 'daha önce Kürtçe konuşmak isteyen kişilerin nereye ve ne şekilde gömüldüğünün belli olmadığını' ifade etti.

‘AYNI SON HERKESİ BEKLER’

HDP’li vekilleri tehdit eden MHP’li Bülbül, 'hodri meydan' diyerek şunları şöyledi:

Milli mücadele döneminde hikaye dense de bunlar en çarpıcı gerçekleridir. Türkçe bilmeyen Kürtçe'den başka bir dil bilmeyen analarımızın Ay-Yıldız'a bayrağa sarılarak, büyük ve eşsiz kahramanca mücadeleleri üzerinden kazandık bu milli mücadeleyi. Burada dilin ne olduğu, onun anadilinin ne olduğu meselesinden daha çok bir vatana bir memlekete sahip çıkma duygusu, bir milletle yüreğinin beraber atma meselesi vardır ki milleti millet yapan da budur.

Burada inatla, sizin de bu tavrınızı kınıyorum sayın başkan. Geçmiş olduğumuz daha önceki toplantıda yapılan şey şuydu; biz her zaman bir iki cümleyle farklı dillerde konuşulmasına kimse kalkıp bir şey söylemedi.

Bunu Kürtçe düşmanlığı olarak yorumlamak alçaklıktır ama biz burada anlamadığımız bir şekilde ne konuşulduğunun bilinmediği bir şekilde hitabın başka bir dille yapılmasına burada TBMM'nin Başkanvekili olarak, Gazi Meclisimizin Başkanvekili olarak asla ve asla müsaade etmemeniz lazımdı.

Bu sürecin özellikle HDP'li bir Başkanvekili olarak sizin yönetiminiz esnasında getirilmesi ayrıca bir istismar meselesidir. bunu kabul etmediğimizi, şiddetle reddettiğimizi ifade ediyorum. O hatibin "Türkiye'de alışacaksınız, zorla bu iş olacak", zorla yapmak isteyene hodri meydan. Kim neyi ne şekilde yapmak istiyorsa biz buradayız. Zorla yapmaya çalışanlar sarı torbaların içerisinde nereye gömüldüğü belli değil. Aynı son herkesi bekler."

'BİZİ ÖLÜMLE TEHDİT EDİYOR'

Bülbül’ün bu sözlerine AKP ve MHP sıralarından alkışlar gelirken, HDP sıralarından tepki yükseldi.

HDP’li vekiller, “Diline sahip çıkanları sarı torbayla tehdit etmek yeni bir şey. Ölüm şeklini söylüyor. Mecliste bizi ölümle tehdit ediyor.” (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar