MHP’lilerden Gergerlioğlu’na tehdit ve hakaret

MHP’lilerden Gergerlioğlu’na tehdit ve hakaret
Devlet Bahçeli’nin sözlerine tepki gösteren HEDEP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu, MHP’liler tarafından tehdit ve hakarete uğradı. Gergerlioğlu, “Haddinizi bilin” diyerek, tepki gösterdi.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kocaeli Milletvekilli Ömer Faruk Gergerlioğlu, MHP’li Devlet Bahçeli’nin Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi (AYM) arasında çıkan çatlak üzerinden siyasetçileri hedef göstermesine tepki gösterdi.

‘HAZMEDECEKSİN BAHÇELİ’

Meclis Genel Kurulu’nda gündem dışı bölümünde söz alan Gergerlioğlu, Bahçeli’nin kendilerini iftira atığını belirtti. “Bu hakaret ve iftiraları misliyle Bahçeli’ye iade ediyorum” diyerek, sözlerini sürdüren Gergerlioğlu, “Halkın vekiline hakaret halka hakarettir. Bahçeli talimatlarını Mustafa Şentop’a dinleterek vekilliğimi düşünüp adalet nöbetimde beni Meclisten çıkarsa da AYM’nin 15-0 oy birliği kararıyla Meclise döndüm, hadsizliği ve zulmü yendim; halkımızla beraber yendik. Hukuka çarpacaksın Bahçeli! Hazmedeceksin Bahçeli! Haddini bileceksin Bahçeli!” şeklinde tepki gösterdi.

TEPKİSİNİ SÜRDÜRDÜ

MHP’li Vahit Kayrıcı, Gergerlioğlu’nun sözlerini hazmedemedi ve sözünü yarıda kesmeye çalıştı. Ancak Gergerlioğlu, “Anayasa’yı ve Anayasa Mahkemesini tanıyıp yerine oturacaksın Bahçeli! Soyadımı bile doğru telaffuz edemeyen Bahçeli, Türkçe öğren de gel! Sen önce Sinan Ateş’in katilinin niye Olcay Kılavuz’un evinde çıktığını, mafya lideri Alaattin Çakıcı’yla niye hep pozlarının çıktığını açıkla!” diyerek, tepkisini sürdürdü.

TEHDİT ETTİ

Kayrıcı, Gergerlioğlu’nu “Akılı ol” şeklinde ifadeler ile tehdit etti. Söz alan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da Gergerlioğlu’na hakaret etti. Gergerlioğlu’nun yanıtı sert oldu. Gergerlioğlu, “Halkın vekiline hakaret edemezsin Sayın Akçay. Ona, buna hakaret eden bir lideriniz olmasın. Sabah akşam herkese hakaret ediyorsunuz ya! Ülkenin yarısını terörist ilan ettiniz; Allah’tan korkun! ‘Akıllı ol!’ diyerek kimseyi tehdit de edemezsin sen; sen kimsin ya! Kimsin sen! ‘Hadi dışarıda görüşürüz.’ diyorsun, öyle mi? Haddinizi bilin ya! Ne biçim partisiniz, ne biçim insansınız siz ya” ifadeleri ile tepki gösterdi.

HAKARET ETTİ

MHP’li Akçay, Genel Kurul’da Gergerlioğlu’na, “Sen aşağılık bir insansın, terbiyesiz, haysiyetsiz, aşağılık!” dedi. Bunun üzerine HEDEP’li ve MHP’li vekiller birbirinin üzerine yürüdü.

Meclisi yöneten HEDEP Meclis Grup Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, oturuma ara verdi. (MA)

Öne Çıkanlar