MHP'nin İYİ Parti'ye yerel seçim çağrısına AKP'den de destek var

MHP'nin İYİ Parti'ye yerel seçim çağrısına AKP'den de destek var
MHP lideri Bahçeli'nin İYİ Parti'ye yerel seçimler için yaptığı 'ittifak' çağrısına, Cumhur İttifakı'nın diğer ortağı AKP de destek verdi. AKP'li Hamza Dağ, "İYİ Parti'nin yeri PKK'nin ve FETÖ'nün yanı değildir" dedi.

Artı Gerçek - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İYİ Parti’ye yaklaşan yerel seçimler için çağrı yaparak "Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına" diye seslenmesi siyasetin gündeminde üst sıralarda yer almaya devam ediyor. İYİ Parti çağrıyı şu ana dek reddederken, son olarak AKP kanadından benzer bir açıklama gelmesi dikkat çekti.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "İYİ Parti'nin nasıl bir tavır sergileyeceğini bilemiyoruz ama İYİ Parti'nin yeri PKK'nin ve FETÖ'nün yanı değildir" ifadelerini kullandı.

'BAŞKA BİR SİYASİ PARTİNİN ARKASINDA PİYON OLMUŞ BİR PARTİNİN...'

A Haber'de konuşan Hamza Dağ şunları söyledi:

"Sayın Bahçeli'nin İYİ Parti'ye çağrısı önemli bir çağrı. İYİ Parti'nin cevaplarına baktığımız zaman milletvekillerinin daha sert cevaplar var. Ama Genel Merkezi'nin daha itidalli ama tam olarak ne olduğu belli olmayan açıklamalarını görüyoruz. İYİ Parti'nin yeri PKK ve FETÖ'nün yanı değildir. İYİ Parti tarafından 26 Ağustos'taki beklentiler yükseltilmeye çıkartılıyor. Bu kongre için de aynı şey söylendi, ama kongrede akıllarda kalan 15 vekili keşke istemeseydik lafı oldu. Bir siyasi parti artık belirli bir süresi geçmiş, aktörleri belli olmuş ve tamamen de başka bir siyasi partinin arkasında piyon olmuş bir partinin söyleyeceği sözün vatandaşın nezdinde karşılığı olacağı söz konusu değildir."

İYİ PARTİLİ ZORLU'DAN HAMZA DAĞ'A YANIT

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ittifak çağrısıyla ilgili “Partinin bazı yetkililerinin İYİ Partimizle, duruşumuzla, kadrolarımızla ilgili kullandığı yakışıksız ifadeler, hakaretler, burada bir tutarsızlık var mı yok mu? Bunu kamuoyunun takdirlerine sunmak isterim” diyerek AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın açıklamalarına “PKK ile pazarlığa oturan, FETÖ ile kucaklaşan, Andımızı kaldıranlarla iş birliği yapan kimlerdi” yanıtını verdi.

NE OLMUŞTU?

Partiler, 2024 yerel seçimlerine ilişkin çalışmalara yönelik art arda açıklama yaparken, siyasetin ana gündem maddesi ittifak yapılıp yapılmayacağı ve sürpriz temaslar olup olmayacağı yönünde.

Son olarak sürpriz bir açıklama yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti’ye “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” çağrısında bulundu.

Cnn Türk’te yayınlanan Gece Görüşü programında konuşulan gündemle ilgili Sayın @handefrt hanımefendiye, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin iletmiş oldukları mesaj aşağıdadır. Kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz. pic.twitter.com/W6PhIzF6ve

— İsmail ÖZDEMİR ???????? (@ismailozdemirrr) August 10, 2023

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, sosyal medya üzerinden, Bahçeli’nin CNN Türk programına gönderdiği mesajı paylaştı.

Bahçeli’nin 1 Ağustos 2019’da sosyal medya üzerinden bir mesaj yayınladığını ve geçmişte MHP’de yer alıp sonradan İYİ Parti bünyesine geçen isimlere çağrıda bulunduğunu hatırlatan Özdemir, Bahçeli’nin, İYİ Parti’ye “Çağırdık dönmediniz yuvaya, yerel iktidarda komşu olalım ülke hayrına” şeklinde yeni bir çağrı ilettiğini kaydetti.

Söz konusu ifadelere İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın'dan ilk yanıt gelmişti. Akalın, "Devlet Bey bir üçüncü yol çağrısı yapıyorsa, yani bir milliyetçiler ligi kurmak istiyorsa zaten biz oradayız. Buyursun gelsin. Yok eğer bir siyasal İslamcının önderliğinde Türk milliyetçiliğini peşkeş çekiyorsa zaten o gereğini yapıyordur bize ihtiyaç yoktur" demişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, "İYİ Parti ağrısını peşinen ve kalibresi çok düşük bir siyasi üslupla reddederek en büyük yanlışa düştü" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar