Milli Eğitim Bakanlığı'nda devir teslim: Yusuf Tekin görevi devraldı

Milli Eğitim Bakanlığı'nda devir teslim: Yusuf Tekin görevi devraldı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Mahmut Özer'den görevi devraldı. Tekin, "Siyaset ve bürokraside birçok paradigma değişti ve değişmek zorunda" dedi.

Artı Gerçek - Yeni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, görevi Mahmut Özer'den devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Bakan Tekin, "Siyaset ve bürokraside birçok paradigma değişti ve değişmek zorunda. Türkiye Yüzyılı iddiamızda samimi isek bunun yapılacağı yer kuşkusuz Milli Eğitim Bakanlığı" dedi.

28. dönem milletvekilliği seçimleri sonrası kabinenin çoğunun milletvekili olmasıyla kabine de değişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabineyi dün akşam açıkladı. İki bakan dışında tm kabine değişti. Milli Eğitim Bakanlığı'nda ise Mahmut Özer'in yerine Yusuf Tekin getirildi. Bugün düzenlenen törenle Tekin, görevi Özer'den devraldı.

'TEK DUAM VARDI, GİRDİĞİM GİBİ ÇIKABİLMEK'

Mahmut Özer'in devir teslim töreninde yaptığı açıklamalar şöyle:

"En büyük fedakarlığı yapan aileme teşekkür ederim. Kıymetli yol arkadaşım Nebahat hanıma teşekkür ediyorum. Bakanlığım süresince beni görmeme fedakarlığını gösteren çocuklarıma teşekkür ediyorum. Rabbimden tek duam vardı, girdiğim gibi çıkabilmek. Allah'ıma hamdediyorum duamı kabul ettiği için. Yusuf hocamın bakanlığını tebrik ediyorum."

'SİYASET VE BÜROKRASİDE BİRÇOK PARADİGMA DEĞİŞMEK ZORUNDA'

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de şu açıklamalarda bulundu:

"Bu salonda sıkıntılı toplantılar yaptığımız gözümün önünden geçti. Maariftik mücadelesi sadece bakanlık bürokratı olarak yürütülecek mücadele değil. Bizi bu göreve layık gören cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Attığımız her adımdan onun destekleri ile bu adımları attık bundan sonra onun destekleri ile güzel şeyler yapacağız. 2018'den itibaren çok şey değişti. Siyaset ve bürokraside birçok paradigma değişti ve değişmek zorunda. Türkiye Yüzyılı iddiamızda samimi isek bunun yapılacağı yer kuşkusuz Milli Eğitim Bakanlığı."

Öne Çıkanlar