MİT Başkanlığında devir teslim: İbrahim Kalın, görevi Hakan Fidan'dan devraldı

MİT Başkanlığında devir teslim: İbrahim Kalın, görevi Hakan Fidan'dan devraldı
Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanı olarak kabinede yer almasının ardından MİT Başkanlığı'na atanan İbrahim Kalın, görevi devraldı.

Artı Gerçek - Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi.

MİT Başkanlığı'nda bugün yapılan törende İbrahim Kalın, yeni kabinede Dışişleri Bakanı olan Hakan Fidan'dan görevi devraldı.

NE OLMUŞTU?

MİT Başkanı Hakan Fidan'ın Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinden sonra boşalan MİT Başkanlığı görevine eski Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın atanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı'na Sayın İbrahim Kalın'ı atamıştır” denilmişti.

Kalın, kararın açıklanmasının ardından Twitter hesabından paylaştığı mesajda “Güzel ülkem için durmak yok, yola devam… Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı görevini şahsıma tevdi eden Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımı arz ediyorum. Yeni görevim dolayısıyla tebrik eden ve dualarını esirgemeyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Güçlü, güvenli ve bağımsız Türkiye için çalışmaya devam.” ifadelerini kullanmıştı. (AA)

Öne Çıkanlar