Murat Yetkin: Kemal Kılıçdaroğlu 2 Mart’ta ortak adayı görüşmeye hazır

Murat Yetkin: Kemal Kılıçdaroğlu 2 Mart’ta ortak adayı görüşmeye hazır
Gazeteci Murat Yetkin, 2 Mart'taki Altılı Masa toplantısına dair bir yazı kaleme aldı. Yetkin, "Kılıçdaroğlu’nun toplantıda Erdoğan’ın karşısına çıkacak ortak aday konusunun görüşülmesini kabul ettiği öğrenildi" dedi.

Artı Gerçek - Maraş'ta 6 Şubat tarihinde dokuz saat arayla meydana gelen depremlerin ardından seçimlere yönelik aday ve tarih tartışmaları hız kazandı. Gazeteci Murat Yetkin de konuya ilişkin 'Kılıçdaroğlu 2 Mart’ta ortak adayı görüşmeye hazır' başlıklı bir yazı kaleme aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in CHP'li kurmaylara yönelik eleştirilerinin kulislerde hareketliliğe neden olduğu belirtilirken, Yetkin de "söz konusu gelişmenin CHP yönetiminde rahatsızlığa yol açtığını ancak ana muhalefet partisi lideri Kılıçdaroğlu'nun yakın çevresine 'konunun büyütülmesinden yana olmadığını' ve 'eski olaylara takılıp kalınmaması gerektiğini' söylediğini" aktardı.

Yetkin, "Ancak Kılıçdaroğlu’nun çevresine konunun büyütülmesinden yana olmadığı ve 'eski olaylara takılıp kalınmaması' görüşünü ifade ettiği öğrenildi" ifadelerine yer verdi.

Yetkin, "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Altılı Masanın 2 Mart günü yapacağı toplantıda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkacak ortak aday konusun görüşülmesini kabul ettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun yakın çevresine ifade ettiğine göre, bu kararı almasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözcüsü İbrahim Kalın ve diğer yetkililerin seçimin büyük ihtimalle 14 Mayıs’ta yapılacağı yolundaki açıklamaları etkili oldu" bilgisini paylaştı.

'AKŞENER 2 MART TOPLANTISINDA ADAY KONUŞULMASINA MESAFELİ BAKIYOR'

Yetkin yazısında, "Kılıçdaroğlu’nun çevresine seçimin 14 Mayıs’ta yapılması halinde kampanyaya az süre kalmış olacağı bu nedenle muhalefet adayını belirlemenin zamanının geldiğini söyledi. CHP lideri, Millet İttifakı ve Altılı Masa ortağı Meral Akşener’in 2 Mart toplantısında ortak adayın konuşulması önerilerine şimdiye dek mesafeli bakıyor, biraz daha beklenmesi gerektiğini söylüyordu" ifadesini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar