Mustafa Sarıgül Akbelen’de eylemciyi sürükledi

Mustafa Sarıgül Akbelen’de eylemciyi sürükledi
Muğla’daki Akbelen Ormanı’nda ağaçlara sarılıp "Kesmeyin, dokunmayın, ağaçlarımı keseceğinize beni kesin beni" diyen Sarıgül, daha sonra kesim alanına gitmeden aracına bindirilen Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren bir eylemciyi kolundan sürükledi.

Artı Gerçek - Akbelen'deki ağaç kıyımına karşı devam eden direnişe destek vermek için giden ve paylaştığı videoda 1Ağaçlarımı keseceğinize beni kesin, beni" diyen CHP Erzincan Milletvekili Sarıgül, daha sonra, konuşmasının ardından kesim alanına gitmeden araçla alandan ayrılmaya çalışan Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren bir eylemciyi kolundan sürükledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki heyetle birlikte ağaç kesimine karşı direnişe destek olmak için bugün Muğla'nın Milas ilçesi İkizköy Mahallesi’nde yer alan Akbelen Ormanı'na gelmişti. Konuşmalar bittikten sonra, Kılıçdaroğlu, güvenlik sebebiyle kesim alanına gitmeden aracına bindirildi.

KILIÇDAROĞLU TEPKİ TOPLADI

Bunun üzerine Akbelen direnişçileri, “Arabaya değil, barikata git” sloganları atarak Kılıçdaroğlu’nun aracının önünü kesti. “Sen başkan olmayacak mısın, böyle mi yapacaksın” diye Kılıçdaroğlu’na seslenen bir eylemci, “Akbelenlilerin emeği var burada, böyle kaçacak mıydın, oy istemeyi biliyorsun, aday olmayı biliyorsun, böyle bir şey yok” diyerek aracın önünü kapattı.

SARIGÜL EYLEMCİYİ SÜRÜKLEDİ

Yolun kapatılması üzerine, Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, aracın önüne gelerek eylemciyi kolundan tutup aracın kenarına sürüklemeye başladı. Bunu gören bir başka eylemci Sarıgül’le burun buruna gelerek, “Nasıl yaparsın böyle bir şeyi, hayır, çekemezsin kolunu” diyerek tepki gösterdi. Çevredekilerin de tepki göstermesinin ardından Sarıgül alandan uzaklaştı.

CHP'LİLER DE EYLEMCİLERE PARMAK SALLAMIŞTI

Ayrıca CHP'li Mahmut Tanal ve Ali Mahir Başarır da eylemcilere parmak sallayarak tartışmaya girmiş ve büyük tepki çekmişti. Yine Kılıçdaroğlu'nun, konuşmasının bitmesinin ardından arabasına binip alandan ayrılmaya çalışması direnişçilerin tepkisiyle karşılaşmış, Kılıçdaroğlu tepkilerin ardından kesim alanına gitmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar