Nasuh Mahruki'ye hapis cezası

Nasuh Mahruki, "Halkı yanıltı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla 11 ay 20 gün hapis cezasına çarpıtıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı. Mahruki kararın ardından yaptığı açıklamada "Sonuçta yüksek üst mahkemenin doğru karar vereceğini, adaletli karar vereceğine inanıyorum" diye konuştu.

Nasuh Mahruki'ye hapis cezası

Artı Gerçek - AKUT Eski Başkanı Nasuhi Mahruki'ye, "Halkı yanıltı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla 11 ay 20 gün hapis cezası verildi.

Habertürk'ten Ceylan Sever'in haberine göre mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Mahruki'ye Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener'in elektronik oylamayla ilgili bir açıklamasını sosyal medyada eleştirdiği gerekçesiyle 'yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan dava açılmıştı.

Karar duruşması sonrası açıklama yapan Mahruki, şunları söyledi:

''İddianame açıklanmıştı biliyorsunuz ikinci duruşmada, üçüncü duruşmada da savunmamızı yaptık. Ben açıkcası beraat bekliyordum. Söylediğim şeylerin hiç biri yanıltıcı bilgi değil. Ben açıkçası karar bekliyordum çünkü söylediğim şeylerin hiçbiri yanıltıcı bilgi değil. Daha önce defalarca konuşulmuş, birçok insanın defalarca dile getirdiği, endişe ettiği konular. Şimdi gerekçeli kararı bekliyoruz. Gerekçeli karar çıktıktan sonra biz de ne yapacağımıza karar vereceğiz ama sonuna kadar tabi itiraz edeceğim. Ben yanıltıcı bilgiyi asla paylaşmadım. Türk milleti ile aramdaki özel bağı herkes biliyor. Ben yalan söylemem, aldatmam, kandırmam, doğru olmayan bir şeyi paylaşmam, yaymam. Hele, halkı korku, panik ve endişeye sevk etme benim karakterimde gibi birsinin yapması imkansız. Bunu beni ölümle tehdit etseniz böyle bir şeyi... O yüzden sonuna kadar hukuki mücadeleyi sürdüreceğiz. Adalete olan inancımızı, güvenimizi elbette koruyoruz. Sonuçta yüksek üst mahkemenin doğru karar vereceğini, adaletli karar vereceğine inanıyorum.''

'TOPLUMUN GERÇEK SORUNLARININ ÜZERİNİ ÖRTMEK İSTİYORLAR'

Mahruki’ye destek olmak için adliyeye gelen CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de şunları söyledi:

''Nasuh Mahruki Türkiye’nin çok yakından tanıdığı, ülkemize çok önemli hizmetleri olan bir isim. Kıymetli avukatı az önce ifade etti. Zaten haberleşmiş, kamuoyunda konuşulan bir konuya yaptığı bir yorumundan dolayı ne yazık ki bir ceza aldı. Milletvekillerimiz de burada şuan İstanbul Milletvekilimiz Ali Gökçek, süreci çok yakından takip ediyor. Üst mahkemeye yapılacak olan itirazları, o süreçlerin de Cumhuriyet Halk Partisi olarak takipçisi olacağımızı ifade etmek isteriz. Buradaki temel mesele şudur. Bugün Türkiye'yi yöneten siyasi iktidar topluma bir mesaj veriyor. Diyor ki; ya gelir arkama hızalanırsın, benim istediğim gibi konuşursun, benim dediğimi yaparsın, ya da bunun dışında söylediğin her şey ile ilgili seni gözaltına alırım, seni tutuklarım, sana ceza veririm.

'BİR ERKEN SEÇİMLE TÜRKİYE'DEKİ İKTİDARI DEĞİŞTİRECEĞİZ'

Üç temel hedefleri var. Bir toplumun gerçek sorunlarının üzerini örtmek istiyorlar. Türkiye'yi çoklu kriz ortamına sürükledi mevcut siyasi iktidar. Yönetimsizliğinin üzerini örtmek istiyor. İki, toplumu korkutmak, sindirmek ve susturmak istiyor. Yani hiç kimse iktidar ile ilgli hiç birşey söylemesin. Üçüncüsü de siyasallaştırdığı yargıysıyla, siyasallaştırdığı kolluk gücüyle ve siyasallaştırdığı medyasıyla önümüzdeki siyaset düzenini dizayn etmek istiyor. Bu yönüyle dayanışmayla karşısında duracağız. Hiç kimse olumsuzluğa kapılmasın. Buralarda adalet mücadelesi vereceğiz, adalet arayacağız. Bugün Nasuh Mahruki için Çağlayan Adliyesi önündeyiz ama biz neredeyse haftanın üç, dört gününü çağlayan adliyesinde bir adalet arayışını gerçekleştiriyoruz. Bir erken seçimle Türkiye'deki iktidarı değiştireceğiz. Bundan başka da bir çaresi kalmadı. Türkiye'de biran önce erken seçim olmalı."