AKP'li Alpay Özalan'ın yumruk dolu Meclis 'icraatları': 'Başıboş vekillerinizi toplayın'

AKP'li Alpay Özalan'ın yumruk dolu Meclis 'icraatları': 'Başıboş vekillerinizi toplayın'
TİP Milletvekili Ahmet Şık'a saldıran AKP'li Alpay Özalan'ın önceki Meclis 'icraatları' gündeme geldi. Özalan için sosyal medyada "Başıboş vekillerinizi toplayın", "Meclis Kürsü’süne 20 kez çıktı, 18 kez saldırmak için" yorumları yapıldı.

Artı Gerçek - AKP'li Meclis İdare Amiri Alpay Özalan, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a, Can Atalay ile ilgili olağanüstü oturumda yumruklu saldırıda bulundu.

20240816-meclis.jpg

İdare amiri olarak aslında Meclis'teki düzeni koruması beklenen Özalan'ın bu saldırısı ilk değil. Adından sadece saldırı ve karıştığı kavgalarla söz ettiren Özalan'ın karıştığı bazı saldırılar şöyle:

2018: AKP milletvekilleri ile HDP milletvekilleri, torba yasa teklifinin görüşülmesi sırasında birbirine girdi. Kavgada Özalan AKP saflarında başı çekti.

2020: Hak ihlalleri konusundaki meclis araştırma önergesi görüşülürken kavga çıktı. Özalan bu kavgada da sahnedeydi.

2021: Özalan, dönemin içişleri bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt vermek için kürsüye gelen Özgür Özel Özel’in üzerine yürüdü. Diğer vekiller de araya girince gerilim yükseldi yumruklar havada uçuştu.

ÖZALAN'A ELEŞTİRİ YAĞMURU

Özalan'a sosyal medyada eleştiri yağmuru geldi. Gazeteci ve aynı zamanda TİP milletvekili adayı İrfan Değirmenci, tepkisini "Başıboş vekillerinizi toplayın" sözleriyle ifade etti.

Özalan'a gelen bazı tepkiler şöyle:

Öne Çıkanlar