Nevşehir'deki provokatif afişler kaldırılıyor

Nevşehir'de AKP'li belediye tarafından Kılıçdaroğlu aleyhine astırılan afişler kaldırılıyor. CHP Nevşehir İl Başkanı Ceyhan, AKP İl Başkanı Kemikkıran ile görüştüklerini ve afişleri kendilerinin astırdıklarını kabul etmiş olduklarını söyledi.

Nevşehir'deki provokatif afişler kaldırılıyor

Artı Gerçek - AKP'li Nevşehir Belediyesi tarafından reklam panolarına astırılan Millet İttifakı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik provokatif afişler kaldırılmaya başlandı. CHP Nevşehir İl Başkanı Tayfun Ceyhan, "AKP İl Başkanı Ali Kemikkıran ile görüştük ve afişlerin toplatılacağını söyledi. Daha önce bu afişleri kendilerinin asmadığını söylüyorlardı ama bu gelişmeyle birlikte afişleri kendilerinin astırdığını kabul etmiş oldular" dedi.

Nevşehir'de AKP'li Nevşehir Belediyesi'nin kentin farklı yerlerine "Bizim için YPG terör örgütü değildir" yazılı ve Millet İttifakı imzalı afişler astırması tepki çekmişti. Sözcü'den Müslüm Evci'nin haberine göre, CHP Nevşehir Gençlik Kolları İl Başkanı Yekta Arda Gürbüz, sprey boya ile bu afişlerin üzerinde ‘yalan’ yazdığı sırada gözaltına alındı, işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

AFİŞLER KALDIRILIYOR

CHP Nevşehir İl Başkanı Tayfun Ceyhan, yaptıkları itirazlar üzerine kentteki provokatif içerikli bu afişlerin kaldırılmaya başlandığını söyledi. Ceyhan şunları aktardı:

“Kentin çeşitli yerlerine tamamen algıya yönelik, yalan yanlış afişler asılmıştı. Biz bununla ilgili haber alır almaz, Valimizle iletişime geçtik. Ancak 1-2 gün beklememize rağmen Valimiz bu afişlerin kaldırılmasına yönelik harekete geçmedi.

Daha sonra Gençlik Kolları Başkanımızın da bulunduğu bir grup duyarlı genç, bu provokatif afişlerin üzerine ‘yalan' şeklinde yazılama yaptı. Daha sonra şikayet üzerine gençlik kolları başkanımız gözaltına alındı. Ardından şikâyetlerinden vazgeçtiler ve Başkanımız serbest bırakıldı.

Biz de bunun üzerine diğer muhalefet partisi il başkanlarımızla birlikte bu afişler hakkında kamuoyu oluşturduk. Daha sonra bu afişler için AKP İl Başkanı Ali Kemikkıran ile görüştük ve afişlerin toplatılacağını söyledi. Daha önce bu afişleri kendilerinin asmadığını söylüyorlardı ama bu gelişmeyle birlikte afişleri kendilerinin astırdığını kabul etmiş oldular. Bugün reklam panolarını inceledik. Bazı reklam panolarındaki afişlerin kaldırıldığını gördük. Bizim üzerine ‘yalan' yazdığımız bazı afişler duruyor. Onların da bugün kaldırılmasını bekliyoruz.” (Kaynak)