Numan Kurtulmuş duyurdu: TBMM 'İsrail tehdidi' için toplanıyor

Numan Kurtulmuş duyurdu: TBMM 'İsrail tehdidi' için toplanıyor
Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş "Meclis 8 Ekim Salı günü İsrail tehdidi için toplanacak, hükümet İsrail konusunda milletvekillerini bilgilendirecek" dedi.

Artı Gerçek - TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'in 8 Ekim Salı günü toplanacağını, hükümetin milletvekillerini İsrail'in tehdidine ilişkin bilgilendireceğini açıkladı. Kurtulmuş, toplantıda İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in bilgi vereceğini söyledi

Kurtulmuş, katıldığı canlı yayında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Terör örgütleri üzerinden Türkiye baskı altına alınmaya çalışılıyor. Biz kimin ne olduğunu hangi adımı niçin attığını çok iyi biliyoruz. Suriye'nin Irak'ın istikrarsızlaştırılmasıdır. Türkiye'nin buna uyanık olması lazım. Türkiye bölgede ayakta kalabilmiş büyük bir ülkedir. Siyaset üstü bir konudur, bu bir milli meseledir. Meclis 8 Ekim Salı günü toplanacak."

NE OLMUŞTU?

Meclis açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vadedilmiş topraklar hezeyanıyla hareket eden İsrail yönetiminin tamamen dini bir fanatizm ile Filistin ve Lübnan’dan sonra gözünü dikeceği yer bizim vatan topraklarımız olacaktır" demişti.

Erdoğan'ın açıklaması muhalefet cephesinde tepkiyle karşılanmış DEM Partili Cengiz Çavdar "Yeni bir beka sorunu yaratma çabasıdır" derken CHP Genel Başkanı Özgür Özel de "Gelecekler ve bu Meclis’i bilgilendirecekler" diyerek çağrı yapmıştı.

Numan Kurtulmuş da Özel'in çağrısına olumlu yanıt vermiş ve "Meclis’te, İsrail’in yayılmacı politikaları ve Türkiye’nin geliştirebileceği tedbirler konusunda kapalı oturum yapılabilir" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar