Öldürülen DEM Partili Gün'ün oğlu: Babamı partili olduğu için sevmiyorlardı

Öldürülen DEM Partili Gün'ün oğlu: Babamı partili olduğu için sevmiyorlardı
Şırnak'ta DEM Parti Şenoba Belde Örgütü yöneticisi ve Belediye Meclis üyesi Ahmet Gün'ün öldürüldüğü saldırıdan yaralı kurtulan oğlu Abdurrahim Gün, Artı Gerçek’e konuştu. Gün, olay gününü anlatarak, "Babam partili olduğu için sevilmiyordu" dedi.

Rojhat ABİ


DİYARBAKIR - Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Taloka köyünde DEM Parti Şenoba Belde Örgütü yöneticisi ve Belediye Meclis üyesi Ahmet Gün'ün öldürülmesi ve oğlu Abdurrahim Gün'ün yaralanmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Saldırıyla ilgili korucu Sıddık Babat, koruculuktan atılan Ebubekir Babat ve sivil Ömer Yarar aranıyor. Korucu Enver Babat ise jandarmaya teslim oldu.

Ayağından vurulan ve ameliyat edilen Abdurrahim Gün'ün tedavisi ise Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesi'nde sürüyor.

'BURAYI TERK EDİN'

Artı Gerçek'e konuşan Abdurrahim Gün, saldırıyı şöyle anlattı:

"Köyümüze kışlık odun almak için gitmiştik. O esnada sivil bir araç geldi ve dört kişi aşağı indi. Biz o esnada yemek yiyorduk. Birden yanımıza gelip, 'Ne işiniz var burada? Burayı terk edin” dediler. Bunun üzerine babam da 'Burası bizim memleketimiz, toprağımız nereye gidelim?' diye cevap verdi. Sonra tehdit edip saldırmaya başladılar."

'BİZİ SIRTIMIZDAN VURDULAR'

Sözlü tartışmadan sonra korucuların kendilerine silah doğrulttukları belirten Gün, şöyle devam etti:

"Kargaşa çıkınca bizi sırtımızdan vurdular. Biri ateş etmeye başladı. İlk kurşun bana isabet etmedi. İkinci kurşun ayağıma geldi. Ben yere düştüm kalkamadım. Daha sonra babama saldırdılar ve onu vurdular. Babamı vurunca biri araca binerek diğer üçü de yaya olarak uzaklaşmaya başladılar."

'BİZİ KÖYDEN ATMAK İSTİYORLARDI'

Birkaç yıl önce çocuklar arasında çıkan tartışmadan dolayı iki ailenin arasının iyi olmadığını söyleyen Gün, "Eskiden çocuklar arasındaki bir tartışmadan dolayı bizi köyden atmak istiyorlardı. Ama babamın siyasi olarak partideki yeri de etkili bu cinayette. Zaten babamı partili olduğu için sevmiyorlardı" diye konuştu. (ARTI GERÇEK)

Öne Çıkanlar