Gergerlioğlu'nun yurt dışı yasağı sona erdi: İlk durak Azerbaycan

Gergerlioğlu'nun yurt dışı yasağı sona erdi: İlk durak Azerbaycan
HEDEP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yurt dışı yasağı, mahkemeye yaptığı itirazın 17 Kasım'da kabul edilmesiyle kaldırıldı. Gergerlioğlu Meclis üyeleriyle birlikte Azerbaycan'a gitti.

Artı Gerçek - Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun başvurusu üzerine yurt dışı yasağı kaldırıldı. Gergerlioğlu’nun avukatı, 14 Kasım’da yurt dışı yasağı kaldırılması için Ankara 1’inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvuruda bulundu. Mahkeme, Gergerlioğlu’nun milletvekili olduğunu da dikkate alarak, yurt dışı yasağının kaldırılmasına karar verdi. Böylece Gergerlioğlu iki buçuk yılın ardından yurtdışına, Meclis heyetiyle birlikte çıktı.

'ŞENTOP'UN HİÇ DESTEĞİ OLMAMIŞTI'

Bu kararın çıkmasında, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ve Meclis Başkanı Kurtulmuş’un etkili olduğu öğrenildi. Medyascope'a konuşan Gergerlioğlu bu konuda şunları söyledi:

“Aslında bu büyük bir skandaldı ve önceki Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un bu konuda hiçbir desteği olmamıştı. Önceki Bakanların ve Meclis Başkanı’nın aksine, bu dönemde biraz daha bize destek olundu. Yasak sonunda kaldırıldı. Adalet Bakanımız da bu noktada önemli bir gayret sarf etti. Meclis Başkanımız da keza önemli bir gayret sarf etti en sonunda.“

Gergerlioğlu ve TÜRKPA heyetiyle Azerbaycan’da olduğuna dair video paylaştı.

ÖNDER HATIRLATMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde AKP’lilerin Meclis’ten bir heyetin Filistin’e gönderilmesine dair söylemlerde bulunması üzerine HEDEP Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, Meclis Genel Kurulu’nda kendisi ve Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra 20 milletvekillerine yönelik yurt dışı yasağı olduğunu bu nedenle bu ziyarete katılamayacaklarını paylaşarak tepki göstermişti.

Bunun yanı sıra Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un Azerbaycan’a bir ziyaret gerçekleştireceğini ve bu ziyaret için ise HEDEP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu davet ettiğini de paylaşan Önder, Gergerlioğlu hakkında da yurt dışı yasağının olduğunu ve bu nedenle katılamadığını hatırlatmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar