Önce paylaşıldı, tepkiler üzerine silindi: AKP'li vekilden, Ensar Vakfı davasında adı geçen Asım Sultanoğlu'na ziyaret

Önce paylaşıldı, tepkiler üzerine silindi: AKP'li vekilden, Ensar Vakfı davasında adı geçen Asım Sultanoğlu'na ziyaret
AKP'lili Cevahir Asuman Yazmacı, Ensar Vakfı'ndaki tecavüz olayı nedeniyle soruşturma geçiren Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nu ziyaret etti. Tepkiler sonrası ziyarete ilişkin fotoğraf kaldırıldı.

Artı Gerçek - AKP Urfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Karaman'da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili açılan Ensar Vakfı Davası’nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden biri olan ve Urfa Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ataması tepki çeken Asım Sultanoğlu'na 'Hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

bv-sbkr.jpg

Ziyaret, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün sosyal medya hesabından, “AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, Milli Eğitim Müdürümüz Asım Sultanoğlu'na hayırlı olsun ziyaretinde bulundu” diye paylaşıldı. Ardından il milli eğitim müdürlüğünün hesabından yapılan paylaşım gelen tepkiler üzerine kaldırıldı.

NE OLMUŞTU?

Ensar Vakfı’nda çocukları istismar eden 'sorumlu olan bir öğretmen' ile fotoğraflar çektiren dönemin Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun 13 gün önce Urfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanmasına tepkiler devam ediyor.

Emine Gizem Çetiner'in, “Bu müdür gidinceye kadar protestom devam edecek” sözleriyle başlattığı oturma eylemi devam ediyor.

SULTANOĞLU KİMDİR?

Karaman'da 2016 yılında, Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği (KAİMDER) ile bağlantılı olduğu söylenen yurtlarda kalan 45 çocuk onlardan 'sorumlu olan bir öğretmen' tarafından cinsel istismara maruz bırakıldı.

İstismar skandalı, bir çocuğun yaşadıklarını bir psikoloğa anlatması ve psikoloğun konuyu yetkililere bildirmesiyle ortaya çıkmıştı. Olaydan 4,5 yıl sonra İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve iki idareciye soruşturma açılmıştı.

Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun çocukları istismar eden ve 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Muharrem B. ile yurtta birlikte fotoğraf çekildiği ortaya çıkmıştı. Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, 9 Mayıs 2014'te "KAİMDER yurdumuzdaki öğrenciler ile sohbete geldik. Maşallah çocuklar pırlanta" yazarak fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar