Onur Yürüyüşü'ne yasak: Taksim kapatılıyor

Onur Yürüyüşü, öncesi Beyoğlu Kaymakamlığı eylem ve etkinlikleri yasakladı. Taksim Meydanı bariyerlerle kapatılıyor. Valiliğin yasak kararıyla M2 Yenikapı-Hacıosman Metro hattının Taksim istasyonu ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattı da kapatılacak. Beyoğlu ve Şişli'de yollar da kapatılacak

Onur Yürüyüşü'ne yasak: Taksim kapatılıyor

Artı Gerçek- 12. İstanbul Trans Onur Haftası, 21 Haziran Pazar günü yapılacak Trans Onur Yürüyüşü ile tamamlanacak.

Beyoğlu Kaymakamlığı, 21 Haziran'da ilçede yapılması planlanan toplanma ve gösterilere ilişkin yasak kararı aldığını duyurdu.

GEREKÇE: KAMU DÜZENİ VE TOPLUMSAL BARIŞ

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada bazı sosyal medya hesapları üzerinden Beyoğlu sınırları içerisinde toplanma çağrıları yapıldığı hatırlatılarak, söz konusu toplanmaların kamu düzeni ve toplumsal barışı bozabilecek eylemlere neden olabileceği savunuldu.

21 Haziran günü saat 00.01 itibarıyla ilçedeki tüm açık alanlarda toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, bildiri dağıtma, oturma eylemi ve benzeri tüm etkinliklerin 24 saat süreyle yasaklandığı ifade edildi.

TAKSİM MEYDANI BARİYERLERLE KAPATILIYOR

Kaymakamlık, alınan tedbirler kapsamında saat 10.00'dan itibaren Taksim Meydanı Cumhuriyet Anıtı ile Taksim Meydanı'nın bariyerlerle kapatılacağını, gerekli görülmesi halinde araç ve yaya trafiğinin kontrollü şekilde durdurulacağını açıkladı.

Açıklamaya göre Gezi Parkı çevresinde bariyerleme yapılacak, ihtiyaç halinde yaya trafiği sınırlandırılacak. İstiklal Caddesi ve caddeye bağlı ara sokaklar Tünel Meydanı'na kadar bariyerlerle kapatılacak, gerekli görülmesi halinde araç ve yaya geçişlerine izin verilmeyecek.

Karaköy Meydanı ve çevresinde de benzer güvenlik önlemleri uygulanacak. Ayrıca Mete Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Sıraselviler Caddesi, Billurcu Sokak, Meşelik Sokak, Divan Kavşağı, Kazancı Yokuşu, Balo Sokak, Yeni Çarşı Caddesi, Şişhane Meydanı ve çevresi ile Firuzağa Meydanı ve bağlantılı sokaklarda bariyerleme yapılacağı belirtildi.

Kaymakamlık, gün içerisinde meydana gelmesi muhtemel toplumsal olaylar dikkate alınarak ihtiyaç duyulması halinde Beyoğlu'nun farklı noktalarında da araç ve yaya trafiğinin geçici olarak kapatılabileceğini bildirdi.

VALİLİKTEN DE YASAK: METRO VE FÜNİKÜLER HATTI DA KAPATILIYOR

Metro İstanbul'un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, İstanbul Valiliği'nin kararı doğrultusunda bazı metro ve füniküler hatlarında geçici düzenlemeye gidildiği bildirildi.

Açıklamada, "21 Haziran Pazar günü saat 10.00 itibarıyla ikinci bir duyuruya kadar; M2 Yenikapı-Hacıosman Metro Hattımızın Taksim istasyonu ve F1 Taksim-Kabataş Füniküler hattımız işletmeye kapalı olacaktır. M2 hattımızın Şişhane istasyonunun Kasımpaşa çıkışı dışındaki tüm giriş-çıkışları yolcu kullanımına kapalı olacaktır" denildi.

Metro İstanbul, trenlerin Taksim İstasyonu'nda durmaksızın seferlerine devam edeceğini duyurdu.

EMNİYET DUYURDU: YOLLAR DA KAPATILACAK

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, iki ilçede alınan güvenlik tedbirleri kapsamında kapatılacak yollar ve alternatif güzergahlar belirlendi.

Saat 10.00 itibarıyla Beyoğlu'nda, İstiklal, Sıraselviler, Atıf Yılmaz, Turnacıbaşı, Hamalbaşı, Kamer Hatun, Yeni Çarşı, Meşrutiyet, Bostanbaşı, İlk Belediye, Hayriye, Asmalı Mescit, Cihangir, Tak-ı Zafer, Galip Dede caddeleriyle Zambak, Meşelik, Mis, Billurcu, Balo, Sadri Alışık, Akarsu Yokuşu, Defterdar Yokuşu, Kazancı Yokuşu, Kumbaracı Yokuşu, Osmanlı, Dünya Sağlık, Akyol, Halas, Nuri Ziya sokakları trafiğe kapalı olacak.

Selime Hatun Cami, Çiftevav, Miralay Şefikbey sokakları ile İnönü, Mete ve Prof. Dr. Bedri Karafakioğlu caddeleri ise gerek duyulması halinde trafiğe kapatılacak.

Meclis-i Mebusan, Cumhuriyet, Yedikuyular, Irmak, Bülent Demir, Bahriye, Fişekhane Deresi, Dereboyu, Evliya Çelebi, Akağalar, Kurtuluş, Elmadağ, Abdulhak Hamit, Dolapdere Taksim caddeleri, Barbaros, Piyalepaşa, Tarlabaşı bulvarları ile Melek Sokak alternatif güzergah olarak kullanılabilecek.

Şişli'de ise Taşkışla ve Askerocağı caddeleri gerek duyulması halinde trafiğe kapatılacak.

İlçede alternatif güzergah olarak Abdi İpekçi, Mim Kemal Öke, Kadırgalar, Dolmabahçe Gazhane, Maçka, Teşvikiye, Vali Konağı ve Cumhuriyet caddeleri kullanılabilecek. (HABER MERKEZİ)