Özel-Kılıçdaroğlu-Yavaş görüşmesi: Kılıçdaroğlu'nun vaatleri yeni tüzük taslağına girdi

Özel-Kılıçdaroğlu-Yavaş görüşmesi: Kılıçdaroğlu'nun vaatleri yeni tüzük taslağına girdi
Dünkü görüşmede Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’na genel başkanlığı sırasındaki vaatlerinin tüzük değişikliği taslak metninde yer aldığını söyledi. Mansur Yavaş da adaylık tartışmalarından rahatsızlığını dile getirdi.

Seda TAŞKIN


ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin tüzük kurultayı öncesi CHP'nin 7'nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile dün bir araya geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) Mogan Tesisi'nde gerçekleşen görüşmeye ABB Başkanı Mansur Yavaş ve Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da katıldı. Yaklaşık iki buçuk saat süren görüşme 23.00'te sona erdi. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, Özel ve Yavaş birlikte tesisten ayrıldı.

Artı Gerçek’in edindiği bilgiye gerçekleşen görüşmede Özel, tüzük çalışmalarında gelinen son aşamayı paylaştı. Parti Meclisi, Meclis grubu ve Ankara İl Danışma Kurulu’ndan gelen önerilerin ışığında, tüzük taslağında değişiklik olması halinde Kılıçdaroğlu ile irtibatta olunması kararı alındı.

‘ÖZEL, KILIÇDAROĞLU’NUN VAATLERİNE TASLAK METİNDE YER VERDİ’

Özel, Kılıçdaroğlu’na genel başkanlığı sırasında vadettiği tüzük değişiklerine taslak metinde yer verdiklerini belirterek, bir önerisinin olup olmadığını sordu. Bunun üzerine Kılıçdaroğlu da bir önerisinin bulunmadığını ancak taslağın son halinin kendisine ulaştıktan sonra bilgi vereceğini aktardı.

‘TASLAĞA SON HALİ VERİLDİKTEN SONRA KILIDAROĞLU’NA SUNULACAK’

Tüzük değişiklik taslağına Parti Meclisi, milletvekili grubu ve Tüzük Komisyonu toplantılarının ardından son şeklinin verileceğini söyleyen Özel, Kılıçdaroğlu’nun da taslağa önerileriyle katkıda bulunmasını istedi. Taslağa dair sorular yönelten Kılıçdaroğlu, taslağa son hali verildikten sonra görüşlerini yazılı olarak sunacağını ifade etti.

‘ÖN SEÇİMDEN ÇIKACAK SONUCA KESİNLİKLE UYULACAK’

Özel ayrıca Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık döneminde sunduğu tüzüğe dair önerilerinin taslakta yer aldığı bilgisini de verdi. Kılıçdaroğlu önseçimi düzenleyen maddedeki değişiklikler hakkında detaylı bilgi almak istedi. Özel, örgüt denetiminde ya da YSK gözetiminde gerçekleşecek ön seçimden çıkacak sonuca kesinlikle uyulacağını, bunu bağlayıcı ifadelerin de tüzükte yer alacağını belirtti.

Görüşmede Özel, yüzde 15 oranında uygulanacak olan Genel Merkez kontenjanının tamamen genç ve kadınlardan yana kullanılacağı bilgisini verdi.

PARLAMENTER SİSTEME DÖNÜŞ TEMEL HEDEF OLMALI

Yapılan görüşmelerde gündeme gelen konulardan birisi de parlamenter sistem oldu. Yavaş parlamenter sisteme dönüşün önemine vurgu yaptı, Kılıçdaroğlu, Yavaş’ın bu fikrini destekleyerek, temel hedefin bu yönde olması gerektiğini aktardı.

MANSUR YAVAŞ ‘ADAY’ TARTIŞMASINDAN RAHATSIZ

Cumhurbaşkanı adayının kim olacağına dair tartışmalar da görüşmede gündeme geldi.

Kılıçdaroğlu ve Özel, bu aşamada aday ismi konuşulmasının doğru olmadığına dair görüşlerini iletti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kendi ismi üzerinde süren tartışmalardan rahatsız olduğunu, partiye zarar verebilecek bu tartışmaların içinde olmayacağını söyledi. Yavaş medyada tek konunun cumhurbaşkanı adayı olduğuna dikkat çekerek bu durumun hoşuna gitmediğini ve bu tartışmalara meze olmak istemediğini söyledi. Yavaş, bu durumun CHP içerisinde bir iç çatışma yaratmaktan başka bir amacı olmadığını belirterek, bunların içinde olmayacaklarını ifade etti.

'YAZILANLARLA İLGİM YOK'

Görüşmede parti içinde tartışmalar yaşandığına dair haber ve yorumlar da ele alındı. Kılıçdaroğlu, medyada ve sosyal medyada kendisi referans gösterilerek yapılan paylaşımların ve yorumların iyi niyetli olmadığını ifade ederken, tüm bunlarla kendisinin ilgisi olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, sadece kendisinin sosyal medya paylaşımlarına itibar edilmesi gerektiğini ekledi.

Öne Çıkanlar