Özel: 'Ayağa kalktık diye seçmenin kızıp oy vermeyecek hali yok'

Özel: 'Ayağa kalktık diye seçmenin kızıp oy vermeyecek hali yok'
CHP lideri Özel, Erdoğan'ı ayakta karşılama kararı almasına gelen eleştirileri yanıtladı: "Seçmenin, Erdoğan karşısında ayağa kalktı diye bana kızıp oy vermeyecek hali yok."

Artı Gerçek - CHP grubunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşılamasına gelen tepkilere Özgür Özel yanıt verdi.

Medyascope yayınına katılan Özel'in eleştirilere yanıtı şöyle: "Seçmenin, Erdoğan karşısında ayağa kalktı diye bana kızıp oy vermeyecek hali yok. Ama bizim partinin sözünü duyabilecek AK Parti’ye önceden oy vermiş seçmen şimdi kulaklarını hiç olmazsa kapatmıyor. Bu bütün göstergeler bunu gösteriyor. Bu yüzden ben her türlü bedeli ödemeye hazırım. Gerekirse kendimi feda edeceğim ama partiye bu seçimi kazandıracağım.”

'SANKİ 2017'YE KADAR KALKMADIK'

Ayakta karşılama kararıyla ilgili anket yaptıracaklarını söyleyen Özel, "CHP seçmeninin desteğinde azalma olabilir. Çok kötü aksettiriliyor. Sanki 2017’ye kadar kalkmadık. Daha önce sanki Abdullah Gül’e kalkmamışız gibi, Erdoğan’a kalkmamışız gibi, 2021’de kalkmamışız gibi" dedi.

'ADAY BEN DEĞİLİM'

Gelecek seçimin cumhurbaşkanı adayı olmayacağını belirten Özel, "Ben kazanma ihtimalimiz olan bir seçimde kaybettirecek işler yapmam. Ben kendi adaylığımı dayatıp en doğru adayın seçilmesine mani olmam” dedi.

Ayrıca Erdoğan'la koalisyon yapacağı iddialarıyla ilgili de konuşan Özel, "Acaba MHP gibi mi yapacak?’ diyorlar. Niye yapayım? İlk olarak ben partiyi iktidar yapmaya çalışıyorum. Ama ben bunu yaparken ortalama seçmenin ne hissettiğine bakarım" diye konuştu. (Kaynak)

Öne Çıkanlar