Özel ve Dervişoğlu'ndan işbirliği mesajı: 'Birliktelik arayışındayız'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaret eden CHP lideri Özgür Özel, “Meclis'te temsil edilen partileri olarak ilişkilerimizi en iyi şekilde yürüteceğiz" dedi. Özel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına Muhsin Şentürk'ün atanmasını eleştirdi.

Özel ve Dervişoğlu'ndan işbirliği mesajı: 'Birliktelik arayışındayız'

Artı Gerçek - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Özel’i İYİ Parti Genel Başkan Yardımcılarından Şükrü Kuleyn, Selcan Hamşıoğlu ve Enver Yılmaz karşıladı.

Görüşmenin ardından yapılan açıklamada iki lider işbirliği mesajı verdi. Özel, “Temel mottomuz muhalefete muhalefet etmek değil iktidara muhalefet etmektir. Halkın yararına olan her konuda birlikte olacağız'' dedi. Dervişoğlu da, “Biz bir birliktelik arayışındayız” diye belirtti.

‘İKİ SİYASİ PARTİ OLARAK İLİŞKİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Bugün İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapılan görüşmenin ardından Özel ve Dervişoğlu ortak açıklama yaptı. Ortak açıklamada Özel, şunları kaydetti:

''İYİ Parti ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilişkisi hep karşılıklı nezaket içerisinde ilerledi. Sayın genel başkanla daha önce de grup başkan vekilliği görevinde bulunmuştuk. Dervişoğlu ile birlikte yeniden yollarımızın kesişmiş olmasından büyük bir memnuniyet duyuyorum. Bundan sonra grubu bulunan iki siyasi parti olarak ilişkimizi sürdüreceğiz. Temel mottomuz muhalefete muhalefet etmek değil iktidara muhalefet etmektir. Halkın yararına olan her konuda birlikte olacağız.”

‘BİZ BİR BİRLİKTELİK ARAYIŞINDAYIZ’

Dervişoğlu ''Duyarlılıklarımızı muhafaza edeceğiz farklılıklarımızı muhafaza edeceğiz. Biz bir birliktelik arayışındayız. Diler ve umarım ki bundan sonraki süreç siyasi partilerin diyaloglarıyla devam eder'' şeklinde konuştu.

‘ANAYASA İHLALİNİN SEMBOL İSMİNİ YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCISI ATIYORSANIZ…’

Özel, İYİ Parti ziyareti sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladığı sırada Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında "Emniyet’te yaşanan gözaltılar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Muhsin Şentürk ataması" hakkında gelen soruya karşılık şunları söyledi:

"AKP ile MHP arasında yaşanan meselenin kendisin neyse bir gerilim mi bir pazarlık mı restleşme mi, bu fillerin boğuşması ama altta adaletin ezilmesiyle sonuçlanıyor. Bugün Ayşe Ateş’in yüreğindeki yangın, Sinan Ateş’in evlatlarının adalet beklentileri birtakım kapalı kapılar ardından yapılan görüşmeler sonra üstü kapalı atılan tweet’ler üstü kapalı yapılan beyanlarla iyice kriminal bir hikâyenin sanki suyun üzerinde görünen kısmını görüyoruz izlenimini her geçen gün kuvvetlendiriyor. Yapılan atama 37 tur Papa seçimine dönen bir yüksek yargı seçiminde iki liderin görüşmesinden sonra adayın birinin çekilip başka bir makamı talep etmedi, ve o adaya giden oyların bir nereye yönlendirileceğine ilişkin bir inanç hakimdi. Ama bu dayatmaya ya Yargıtay’da oy kullananlar uymadılar ya da adayı çekelim ama arkadaşlar bildiğini yapsın dedi birileri. Ve Yargıtay’daki sonuç Erdoğan’ın beklediği gibi olmadı ama yaptığı atama maalesef 31 Mart’tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme anlayışına uygun değildir. Anayasa ihlalinin sembol ismini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı atıyorsanız, demek ki sizin mevcut Anayasa’yı ihlalde ısrarcısınız demek. Nasıl normalleşecek bu ülke?

‘İKİ LİDERİN DE EMNİYET’İN VE ADALETİN ÜZERİNDEN ELLERİNİ ÇEKMELERİ GEREKİYOR’

Gezi aileleri adalet bekliyor 28 Şubat aileleri adalet bekliyor, Sinan Ateş’in ailesi adalet bekliyor, siz orada bunu buraya atayım o sözünü tutmazsa da atayım ki racona ters olmasın! Yani bir İtalyan mafya filmi mi izliyor Türkiye yoksa adalet-siyaset-emniyet üçgeninde yaşanan bir şeyleri mi izliyor belli değil. Herkes aklını başına alsın, bu ülkede huzur içinde yaşayacaksak insanlarına adalete güven duyması lazım. Bugün Türkiye’de adalete duyulan güven yüzde 20’nin altına geriledi, böyle devam etmekle tek haneli rakamlara indirecekler adaleti. Bu şartlarda mahkemeye yüksek yargıya güvenin olmadığı günlerde demokrasi olmaz. Mesele fevkalade yanlıştır. Her gün taraflar ağız değiştiriyor. Tweet’ler atılıyor içinde bir sürü anlam çıkarabilecek tehditler var. İçişleri Bakanı ile bir partinin genel başkanının tweet’ler üzerinden Cumhurbaşkanı ve birbirlerine mesaj vermeleri demokrasi görüntüsü değil! Adalet ve İçişleri Bakanlarının hızla siyasi partileri bilgilendirmesi lazım. Diğer iki liderin de Emniyet’in ve adaletin üzerinden ellerini çekmeleri gerekiyor.(HABER MERKEZİ)

chp İyi Parti