Özel, ziyaret ettiği Türkevi'ni övdü: 'Hepimiz için gurur kaynağı'

Özel, ziyaret ettiği Türkevi'ni övdü: 'Hepimiz için gurur kaynağı'
CHP lideri Özel, Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı için gittiği New York'ta Türkevi'ni ziyaret etti. Özel, Türkevi'ni "Hepimiz için bir gurur kaynağı" sözleriyle övdü.

Artı Gerçek - Sosyalist Enternasyonal Prezidyum Toplantısı için New York'ta bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkevi'ni ziyaret etti.

Özel, Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu ve Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliğinin de bulunduğu Türkevi'nden ayrılırken gazetecilere konuştu.

Özel, Türkevi binası hakkında "Hepimiz için bir gurur kaynağı" ifadesini kullanarak, CHP olarak bundan sonra ABD programlarını Türkevi’nde yapmak istediklerini söyledi.

RÜŞVET İDDİASI

Özel, New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında açılan ve Türk yetkililerin de isminin geçtiği yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili soruya şöyle cevap verdi:

"Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ABD'ye saldırıldığında önemli bir jest yaptı ve burada böyle bir bina yapılırken Türkiye rüşvet vermeye ihtiyaç duyacak bir ülke değil, öyle bir acziyet içinde değil. Böyle bir şeye niyet etmek Türkiye Cumhuriyeti'ni temsil eden kimseye yakışmaz. Böylesi binanın kazandırılması süreci içinde bir jest gördüysek fazlasını ABD'nin Büyükelçiliği'ne tahsis edilen o muhteşem alan için yapmışızdır. Bunun para ve pulla ölçülecek bir tarafı yok, güçlü müttefiklik ilişkileri bunu gerektirir."

NE OLMUŞTU?

New York Belediye Başkanı Eric Adams hakkında federal dava açılmıştı. Hazırlanan iddianamede Adams'ın bir Türk hükümet yetkilisinden rüşvet aldığı belirtilmişti.

İddianameye göre bahsi geçen yetkili, Adams'dan Türkevi'nin inşasıyla ilgili yardım aldı. Yine iddianameye göre, Adams da rüşvet karşılığı Türkiye'nin yeni konsolosluğunun yangın denetiminden geçemeyecek olmasına rağmen açılmasına izin vermesi için bir itfaiye yetkilisine baskı yaptı. ( AA, ANKA, VOA)

Öne Çıkanlar