Özel'den Bakan Tekin'e 'tarikat' tepkisi: Çocukları istismar etmenize izin vermeyeceğiz

Özel'den Bakan Tekin'e 'tarikat' tepkisi: Çocukları istismar etmenize izin vermeyeceğiz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanı Tekin'in tarikatlar için, "Onlarla protokol yapmaya devam edeceğiz" sözlerine tepki gösterdi. Aladağ ve Ensar Vakfı hatırlatmaları yapan Özel, "Çocukları istismar etmenize izin vermeyeceğiz" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya devam edeceğiz" açıklamalarına bu kez de İzmir'den tepki gösterdi.

"Tekin'in STK dediği, o cemaatler, tarikatlar, Aladağ'da yanan yurdu yapanlardır. Yoksul kız çocuklarının cayır cayır yanmasına neden olanlardır" diyen Özel, şunları söyledi:

"Onların protokol yaptıkları, Ensar Vakfı'nın yurtlarında tacize, tecavüze uğrattıkları küçük çocukları koruyamayan, onları istismar edenlerdir. Onların protokol yaptıkları barınma sorununu, ailelerin çaresizliğini istismar ederek yurtlarına aldıkları çocukların zihinlerini yıkamaya çalışarak bu vatana, millete, bayrağa değil, başka bir sapkın inanç ve inanışa bağlayarak onları cumhuriyet düşmanı, Atatürk düşmanı yapmaya çalışanlardır.

'İZİN VERMEYECEĞİZ'

Yusuf Tekin'e sesleniyoruz; sizin bu milletin çalışkan, namuslu, çilekeş, yoksul ailelerinin çocuklarını alıp da sadece size ideolojik bir zemin yaratmak için onları istismar etmenize izin vermeyeceğiz."

BAKAN TEKİN NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri sırasında dün yaptığı konuşmada, "Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolü var. Bunların içerisinde, sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor" demişti. (ANKA)

Öne Çıkanlar