Özel'den erken seçim çağrısı: O sandığı getirin

Özel'den erken seçim çağrısı: O sandığı getirin
CHP lideri Özgür Özel, iktidara erken seçim çağrısında bulundu. Özel, "Getirin sandığı, o zaman görün nasıl bu halkın yüzünü halk partisi güldürecek" dedi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel Balıkesir programı kapsamında Edremit Belediyesi'ni ziyaret etti. Burada Edremit halkına seslenen Özel, halkın geçim sıkıntısına değindi.

İktidarın, gündem değiştirmek için tartışma ve polemik yarattığını söyleyen Özel, CHP’nin tek gündeminin halkın geçimi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:

"Emeklinin, emekçinin, işçinin, çiftçinin sorunu bizim sorunumuz. Ama artık görünen bir şey var. Hep birlikte görüyoruz. Bu iktidarın sorun çözme kapasitesi yok. Kalmadı. Sorun çözmediği için kriz ürütmeye çalışıyor. Onların bir krize, kavgaya, itişmeye kakışmaya ihtiyaçları var. Çünkü Edremit’teki yoksula, işsize, emekliye ‘Biliyorum açsın, yoksulsun, işsizsin, güvencesizsin. Ama tehlike büyük. Bir kere daha oy vermelisin, yoksa bayrağı indirecekler, ezanı dindirecekler, yoksa ülkeyi böldürecekler…’ Geçti onlar beyefendi. Geçti. Öyle ucuz siyaset yok."

'KAVGA İSTİYOR, YAPMAYACAĞIM'

İktidarın kavga istediğini belirten Özel, "Kavga istiyor. Yapmayacağım. Hakaret ediyor, duymayacağım. İftira ediyor, sinmeyeceğim. Hiçbirimiz bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi. Sadece bu halkın gerçek sorunlarına odaklanacağını belirten Özel, şöyle devam etti:

"Onlar istiyor diye kavga etmek, kutuplaşmak, ayrışmak sonra da yokluğa, yoksulluğa, açlığa, sefalete rağmen inadına oylar kullanmak… Kutuplaşan toplumda medet umanlara karşı bizim hedefimiz herkese birden sahip çıkmaktır. AK Partisi’nin de yoksulu, MHP’linin de işsizi, Büyük Birlik Partilinin de güvencesizinin teminatı bizi. Biriz, biriz, biz Türki’yeyiz. Biz CHP’yiz."

'GEÇİMİN OMADIĞI YERDE SEÇİM OLUR'

Geçimin olmadığı yerde seçim olacağı sözlerini tekrarlayan Özel, şu ifadeleri kullandı:

"31 Mart gecesi size verdiğim ilk sözü tuttum. Dedim ki 1970’lerde Ecevit, dünyayı doğru okudu, Türkiye siyasetini doğru okudu, rüzgarı ve zorlukları doğru tespit etti ve onun liderliğinde girilen İkisi yerel ikisi genel dört seçimde de CHP birinci parti çıktı. Ben yerel seçimlerle ilgili verdiğim sözü tuttum. Aynı Edremitlilerin bana verdiği sözü tuttuğu gibi.

Şimdi sıra sözün büyüğünü tutmakta. Şimdi sıra mutluluğun büyüğünü yaşamakta. Emin olun ki inanın ki ant içerim ki yapılacak ilk genel seçimlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisi, birinci parti olacak, iktidar olacak. Bunlarım hepsini şu özgüvenle, tarihsel güçle ve bugünün gerçeklerini görerek, bilerek, inanarak söylüyorum. Sloganımız basit. CHP, Türkiye’nin birinci partisi. Bu basit, bu doğru sözü, kimsenin hayır diyemeyeceği bu sözü hepimizin her yerde söylemenizi, her yere yazmanızı, her yerde tekrar etmenizi diliyorum.

Biz CHP olarak bugünden hazırız, dünden razıyız. Getirin sandığı o zaman görün nasıl bu halkın yüzünü halk partisi güldürecek. CHP, Türkiye’nin birinci partisi. Yürüyecek yolumuz var. Sonu iktidar." (ANKA)

Öne Çıkanlar