Özel'in 'Mutlu'yu AKP'liler aramış' iddiasına suç duyurusu

AKP İstanbul İl Başkanlığı, Özgür Özel hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı. Suç duyurusunun Özel'in 'Bayrampaşa Belediye Başkanı'na 'Yarın sabah alacaklar seni, bize geçeceğini söylersen durdurabilirim' iddiası nedeniyle yapıldığı açıklandı.

Özel'in 'Mutlu'yu AKP'liler aramış' iddiasına suç duyurusu

Artı Gerçek - AKP İstanbul İl Başkanlığı, CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Muammer Birdal, suç duyurusuna ilişkin İstanbul Adliyesi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Özgür Özel'in AKP İstanbul İl Başkan Yardımcılarından birinin CHP'li Bayrampaşa Belediye Başkanı'na "Yarın sabah alacaklar seni, bize geçeceğini söylersen durdurabilirim" dediği iddiasında bulunduğunu hatırlattı. Birdal, bu sözlerin "basın yoluyla hakaret ve iftira" niteliğinde olduğunu iddia etti.

Birdal, "Açıkça ifade ediyoruz ki bu iddia, tamamen gerçek dışıdır, hiçbir somut dayanağı olmadığı gibi bu beyan, siyasi bir manipülasyondan ibarettir. İl Başkanımız Sayın Abdullah Özdemir, Özgür Özel'i vakit kaybetmeden bu beyanıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmaya davet etmişti fakat atılan iftiranın üzerinden 6 gün geçmesine rağmen CHP Genel Başkanı Özgür Özel hiçbir girişimde bulunmamıştır" dedi.

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Özgür Özel, Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu'nun gözaltına alınmadan önce AKP ve MHP'li yöneticiler tarafından arandığını ve kendisine teklif götürüldüğünü ifade etmişti.

Özel, "Hasan Mutlu'yu MHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı arıyor. Hasan Bey'in eşi de dinliyor bunu. Cuma sabah da AKP İstanbul İl Başkan Yardımcısı arıyor. 'Yarın sabah alacaklar seni. bize geçeceğini söylersen durdurabilirim' diyor. Hasan Mutlu savcıya da söylüyor bunu. Savcı gülüyor. Burası hukuk devleti mi?" demişti. (HABER MERKEZİ)

CHP Genel Başkanı Özgür Özel akp suç duyurusu