Özgür Özel: Ara seçimin tarihini açıklayın, 55 milletvekilinin istifasını getirmeyen namerttir
Ara seçim çağrısını yenileyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Erdoğan ve Bahçeli'ye seslenerek, "Ara seçimin tarihini açıklayın, engellemeyeceğinizi söyleyin, 55 milletvekilinin istifasını getirmeyen namerttir" dedi
Artı Gerçek- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor.
TOM BARRACK'A SERT TEPKİ
ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi ve Ankara Büyükelçisi Tom Barrack'a tepki gösteren Özel, "Önce Şanlıurfa ardından Kahramanmaraş'taki saldırılarla içimiz yandı. Bunun ardından bir saldırı da Türkiye Cumhuriyeti'ne yönelik hadsiz bir saldırı da gerçekleşti. ABD'nin Büyükelçisi Tom Barrack, duvarında 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' sözünün yer aldığı, Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu Meclis'in çatısı altındayız. Gelip bu ülkeyi yönetene güven mektubu sunan, bu ülkeye saygılıyız diyenler oturuyorlar bacak bacak üstüne atıp gerilip, yayılıp özensiz cümleler kuruyorlar. Trump'ın düzenini Türkiye'de ilan etmeye kalkıyorlar. Bu olurken Erdoğan oğlundan Trump ile görüşmek için randevu istiyordu" dedi.
'BİZ GAZZE İLE, LULA İLE SANCHEZ İLE AYNI SAFTAYIZ'
"Bu topraklarda güçlü lider monarşisi lazım' denince susanlara söylüyorum" diyen Özel, tepkisini şöyle sürdürdü:
"Aslında saflar net. Dünyada da netleşiyor. Elon Musk ve Donald Trump, Almanya'da AFD'yi destekliyor. Dünyanın bütün otokratlarını bir arada tutan, birbirinden öğrenmesi, birbirini desteklemesi. Nerede onlara yarayacak model varsa birbirlerinden öğrenip, demokrasileri gerileterek, halk yerine zümreleri koyarak, halkları yoksullaştıran yeni bir sistem kurmaya çalışıyorlar. Onlar Trump ile, Trump'ın desteklediği Netanyahu ile aynı saftalar. Biz Gazze ile, Brezilya'da Lula ile İspanya'da Sanchez ile dünyanın bütün demokratlarıyla aynı saftayız. Herkes layığıyla beraber.
Şimdi çaresiz kalınca gruplarında perde indirip izletiyorlar. Geçmişteki konuşmalardan parçalar kesip yalanı oynatıp onun üzerine CHP'ye, kurumsal kimliğine, geçmişine, Ecevit'ten utanmadan, Sevr'i yırtıp atanlardan utanmadan, Gazi'nin hattını tutturamayan, CHP'ye demokrasi dışı yeni bir hat tarif edemezler."
Özel, bu sözlerin ardından Tom Barrack'ın Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilişkin sözlerinin yer aldığı bir video izletti
'BUNLAR GİDİŞİN İŞARETİ'
Özel, "Sosyal medyadaki linçler, hedef göstermeler... Kimse enseyi karartmasın, bunlar gidişin işareti. Bu dirençten geçmeden iktidar olunamıyor. Bütün arkadaşlarımız meselenin farkında. Türkiye'de iktidarın değişmesi için saflar bellidir. Dünyada nasıl Erdoğan, Trump ve İsrail aynı tarafta durup kendilerine bir iktidar tarif ediyorlarsa, biz Filistin ile beraber, dünyanın bütün demokratlarıyla beraberiz. Yapılacak ilk seçimi bekliyoruz. Yapılacak ilk seçimde, aynı Macaristan'da olduğu gibi otokrat ve ondan medet umanların hepsini birden yeneceğiz. Türkiye’ye demokrasiyi geri getireceğiz" diye konuştu.
'OKUL SALDIRILARI ÇÖKÜŞÜN GÖSTERGESİ'
Urfa ve Maraş'taki okul katliamlarına dikkat çeken Özel, "Bu hafta 23 Nisan haftası ama biz okullardaki kanlı saldırıları konuşuyoruz. Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki saldırılar münferit değil. Bunlar devletin sosyal alandaki çöküşünün göstergesi. Yıllardır söylüyor, sorunları tespit ediyor ve önerilerde bulunuyoruz. Bu bakan döneminde okullarda 45 saldırı oldu. Bu bakan döneminde 6 öğretmen, 11 öğrenci, 2 okul çalışanı ve 1 veli hayatını kaybetti" dedi.
'ÇOCUKLARININ HAKKINI ARAYAN MADENCİLERİ GÖZALTINA ALDILAR'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı önünde oturma eylemi ve açlık grevi başlatan Doruk Madencilik işçilerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren Özel, "Emekliye acımayan işçiye acır mı? Soma'dan önce olabilecekleri anlattım, o gün dinlemeyenler sonra dinledi. Bugün hâlâ madencilerle sorunları var. Soma'da kalanlara söz vermişlerdi. Orada adalet sözünü tutmadılar, kişi başına 5.5 gün yatanları saldılar. Geride kalan madencilere verdikleri sözlerin hiçbirini tutmadılar. 7 yıl mücadele etti madenciler tazminatlarını alabilmek için. Bir sendika kurdular Bağımsız Maden-İş diye, seslerini duyurmak için her şeyi yaptılar, Ankara'ya yürüdüler. Her geldiklerinde Süleyman Soylu karşılarına jandarmayı dikti. O işçiler, iki arkadaşları hak arayışı sırasında hayatını kaybedince haklarını aldılar. Şimdi aynı sendika Eskişehir'de Doruk Madencilik işçilerinin yanında. FETÖ'den el konulan, TMSF'nin satarken hakkını vermediği, şirketin de ödemediği madenciler ite kaka Enerji Bakanlığı önüne geldiler. Çıplak ayakla yürüyen, çocuğunun hakkını savunan 110 madenciyi gözaltına aldılar. Biz CHP olarak sendikalaşmaya engel olan tüm yasal düzenlemeleri işçi lehine değiştireceğiz" diye konuştu.
ALİCAN ULUDAĞ'IN TUTUKLULUĞU: YANILTICI BİLGİYİ YAYAN BAKAN MAKAMINDA OTURMAYA DEVAM EDİYOR
29 Ekim 2025'te Gebze'de 7 katlı Aslan Apartmanı'nın çökmesi sonucu 4 kişilik ailenin ölümünü hatırlatan Özel, "O sırada meslek odasının metro inşaatı nedeniyle 'bu bina çöker' dediği raporu gazeteci Alican Uludağ haberleştiriyor. Bunun üzerine Ulaştırma Bakanı önce haberi yalanlayıp ardından Uludağ hakkında 'halkı yanıltıcı bilgi yayma suçu' nedeniyle soruşturma açılıyor. Alican Uludağ iktidarı rahatsız eden haberleri nedeniyle cezaevinde yatıyor. Şimdi elimde Gebze'ye ilişkin bilirkişi raporu var.Bu haberi yapan yanıltıcı bilgi diye soruşturma geçirdi. 'Çökmenin metro inşaatıyla ilgisi yok' diyen bakan, yani yanıltıcı bilgiyi yayan o makamda oturmaya devam ediyor. İşte Ak Parti'nin kara düzeni budur, cezalandırılması gereken budur" dedi.
ATAŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: YA KÖTÜLÜK KAZANACAK YA DİRENENLER
CHP'li Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel ve 19 kişinin gözaltına alındığı operasyonu eleştiren Özel, CHP'nin evladı, CHP'nin iktidarına inanıp milletvekili adayı olmamış, mücadeleye devam etmiş, belediye başkan adayı olmuş, AK Parti'nin Kadıköy'den koparıp kendine ayırdığı Ataşehir'de rekor oyla seçilmiş Onursal'ın hak yemediğini bilmeyen yoktur. Dün sorgulandı; bir iddia yok, bir kanıt yok, yalandan bir HTS kaydı bile yok, hiçbir şeyle ilişkilendirilmemiş. Dinleme takip yok.. 'Sen suç örgütünün başısın' diyorlar. Tek suç bulamayıp, belediye çalışanlarını suç örgütü yapmışlar, bunun üzerinden Onursal'ı almaya, CHP'nin iktidar yürüyüşüne yeni bir çelme takmaya çalışıyorlar. Öyle bir noktadayız ki ya kötülük kazanacak ve geriye hiçbir şey kalmayacak ya da direnenler kazanacak... Göreve geldiğinde 'Şafak operasyonları bitecek' diyenlerin ne yaptığını gördük. Onursal'ın evine şafak vakti gelmediler, gece 01.00'de geldiler" diye konuştu.
'NE ZAMAN Kİ İKTDARIN SEÇİMLE GİDECEĞİNİ GÖSTERDİK O GÜN BUGÜNDÜR SALDIRI ALTINDAYIZ'
"Ne zaman ki iktidarın seçimle gideceğini gösterdik, o gün bugündür huzurumuz yok, o gün bugündür saldırı altındayız" diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Onlardaki asıl korku Allah korkusu yerine sandık korkusu. Her suça bulaşmışlar ama Allah'tan korkmamışlar şimdi sandıktan sonra ortaya çıkacak hukuk devletinden korkuyorlar. 1 yıldır ülkenin huzur ve refahından çalıyorlar. Ekrem Başkan'ı aldılar bomboş bir iddianameyle rezil oldular. Şimdi Ekrem Başkan her gün bir yalanı çökertirken, Aziz İhsan Aktaş da 700 yılla yargılanan serbest gezerken, iftira attıkları cezaevinde. En son Aziz İhsan Aktaş'ın malvarlığındaki tedbiri de kaldırdılar. Yani, 'bu paraları dilediğin gibi harcayabilirsin, her şeyi yapabilirsin' dediler."
'ARA SEÇİM TARİHİNİ AÇIKLAYIN 55 MİLLETVEKİLİNİN İSTİFASINI GETİRMEYEN NAMERTTİR'
Ara seçim çağrısını yineleyen Özel, Erdoğan ve Bahçeli'ye seslenerek şöyle dedi:
"Yarın Meclis başkanını ziyaret edeceğiz. Bahçeli, 'seçimler zamanında olacak' demişti. Bugün ne erken ne ara seçim deyip seçime karşı olduğunu belirtmiş. Sayın Bahçeli, erken seçime karşı olabilir diyecek sözüm yok. Yapılacak seçimin kayıp olduğunu görmektedir. Karşı olurlar biz istemeye devam ederiz. Sandığa kavuşun da sözü millet söyler. Ara seçime karşı olunmaz, ara seçime karşı olmak Anayasa'ya karşı olmak demektir. Demirel'in Özal'ın kaçmadığı sandıktan bugünkü cumhurbaşkanının kaçması milletin gözünden kaçmamaktadır. Sayın Bahçeli, Erdoğan, AKP ve onlar için yazıp çizenler; ara seçimin tarihini açıklayın, engellemeyeceğinizi söyleyin. 30 değil, Türkiye'nin en geniş coğrafyasını 55 milletvekilini istifasını getirmeyen namerttir. Hodri meydan. Buradan büyük bir özgüvenle söylüyoruz. Ara seçime de varız, genişletilmiş ara seçime de varız. Erken seçime dünden hazırız." (POLİTİKA SERVİSİ)