Özgür Özel: Darbeci kuşatma altındayız, sandığı bekliyoruz
CHP'li belediyelere yönelik operasyonları eleştiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Tam 1 yıldır bir darbeci kuşatma altındayız. Sabır diyoruz, sandığı bekliyoruz" diye konuştu.
Artı Gerçek- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tuzla Belediyesi tarafından yaptırılan Yaşam Aydınlı Kültür, Sanat ve Sosyal Yaşam Merkezi'nin açılışında konuştu.
'BİZ BU İSYANIN PARTİSİYİZ'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Cumhuriyetin 102. kuruluş yıldönümünde bir açılış töreni için Tuzla'dayız. Cumhuriyet seçkinleri reddeder. Kimsenin çocuğunun hayata kapatamayacağı kadar bir farkla geriden başlamamasını savunan, hedefleyen rejimin adı Cumhuriyet'tir. Cumhuriyet zenginin çocuğunun yakaladığı imkanları babası yoksul diye bazı çocuğun mahrum kalmasına isyan eden rejimin adıdır. Biz bu isyanın partisiyiz. Onun için Cumhuriyet Halk Partisi'yiz. Bugün de iktidara geldiklerinde emekli maaşı 8 asgari ücretken emeklimize bugün 2 çeyrek altını bile çok gören, 1.5 çeyrek altınlık maaş verenlere isyan eden partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. Bu mahallede asgari ücret 22.000 lirayla ev geçindirmeye çalışan bir sürü emekçi oturuyor bu mahallede. Bu iktidar geldiğinde asgari ücret 7 çeyrek altındı. 11.000 lira bugün çeyrek altın. Bu iktidar gelmeden önce 77.000 lira olan asgari ücreti bugün 22.000 lira yaptılar ya buna isyanın adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir" diye konuştu.
'BİR YILDIR DARBECİ KUŞATMA ALTINDAYIZ'
CHP'li belediyelere yönelik operasyonlara değinen Özel, "Biz geldik Sayın Erdoğan canlı yayında hepinizin önünde dedi ki 'Silkeleyin bunları.' O gün bugün bizi silkeliyorlar. Ne yapıyor? Bizden önceki belediyenin ödemediği vergileri, ödemediği SGK'ları hepsini birden faiziyle bizim alacaklarımızdan kesiyorlar. Tam 1 yıldır bir darbeci kuşatma altındayız biz Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak. Yarın 30 Ekim yarın bir yıl olacak. Türkiye'nin en büyük ilçesine nüfusu 1 milyonun üzerindeki Esenyurt'a kayyım atadıklarının, belediye başkanını alıp tutukladıklarının üstünden bir yıl geçti. O günden bugüne 12'si İstanbul'da 18 belediye başkanım cezaevlerinde. 3 belediyemize kayyım atadılar ve tüm belediyelerimizin üzerinde maddi manevi tahrik var. Maddi manevi baskılar var. Maddeten ve manen silkeliyorlar ama Allah'a şükür aslanlar gibi milletimizle birlikte direnmeye devam ediyoruz. Seçimle göreve gelenin seçimle gitmesi esastır" dedi.
'SANDIĞI BEKLİYORUZ'
CHP'nin cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk kez seçilmesinin ardından yaşananları hatırlatan Özel, "Size diyor ki İstanbul'u kimin yöneteceğine siz karar veremezsiniz, ben karar veririm. Ekrem Başkanı Silivri'ye koyuyor. Onun yerine kayyım atamaya niyetleniyor ama bu sefer de İstanbullu çıkıyor Saraçhane'ye milyonlarca kişi öyle bir direnç, öyle bir dayanışma, öyle bir mücadele gösteriyor ki geri adım atmak zorunda kalıyorlar. Bakın sabır diyoruz, sabır çekiyoruz. Sandığı bekliyoruz" diye konuştu.
'CESUR DEĞİLİM, GÜCÜMÜ SİZİN DEMOKRASİYE İNANCINIZDAN ALIYORUM'
Özgür Özel konuşmasının sonunda halka seslenerek şunları söyledi:
"Bana diyorlar ki çok cesursun. Vallahi hiç cesur değilim. Hiç cesur değilim. Özgür Özel 2 emekli öğretmenin çocuğu, bir bahçıvanın, bir memurun torunu öyle cesur falan değil, zoru gördü mü dizi titrer. Ama ben gücümü Atatürk'ün partisi Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı olmaktan ve cumhuriyeti savunan sizlerden alıyorum. Sizlerin demokrasiye olan inancından alıyorum. Demokrasiye sahip çıkın. Cumhuriyete sahip çıkın. Seçme ve seçilme hakkınıza sahip çıkın. Seçtiklerinize sahip çıkın. Her şey çok güzel olacak, her şey. Kalkınma demokrasiyle olur. Yoksulluk demokrasiyle gider. Yaşasın cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın yarınlardaki özgür, zengin ve güçlü Türkiyemiz." (Haber Merkezi)
Özgür Özel: PKK'nin geri çekilme kararı olumlu, komisyonda zorlayıcı olacağızPolitika
İmamoğlu, Yanardağ ve Özkan hakkında "siyasal casusluk" suçlamasıyla tutuklama kararıPolitika
Özgür Özel'den İmamoğlu kararı: Yarın sabah Çağlayan'da olacağımPolitika