Özgür Özel, Dikmece direnişini ziyaret etti: 'Mahkeme dur deyince durulmuyorsa, orası hukuk devleti değildir'

Özgür Özel, Dikmece direnişini ziyaret etti: 'Mahkeme dur deyince durulmuyorsa, orası hukuk devleti değildir'
CHP lideri Özel ile İBB Başkanı İmamoğlu, Hatay ziyareti sırasında TOKİ konutlarına karşı mücadele veren Dikmece köylülerini ziyaret etti: Mahkeme dur deyince durulmuyorsa, orası hukuk devleti değildir, orada düzen kalmaz.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, bugün Hatay ziyaretinde tarım arazileri ve zeytinliklerin üzerine TOKİ konutları yapımına karşı mücadele veren Hatay Dikmece köylülerini de ziyaret etti.

Özel, ziyaretinin ardından sosyal medya hesabından Dikmecelilerin mücadelesine ilişkin şu mesajı paylaştı:

"Hatay Dikmece'de 112 gündür zeytinlikler için süren direnişe destek verdim. Türk Milleti adına verilen yürütmeyi durdurma kararını tanımamak, Türk milletini tanımamak demektir. Mahkeme dur deyince durulmuyorsa, orası hukuk devleti değildir, orada düzen kalmaz."

NE OLMUŞTU?

Deprem bölgesinde yeni konut yapımı için orman alanları ile zeytinliklerin imara açılmasını öngören düzenlemenin 14 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından deprem bölgesi Hatay’da tarım arazilerine konut yapımı için adımlar atılmaya başlandı.

TOKİ’nin kalıcı konut yapması için Hatay’ın Antakya ilçesinin Dikmece köyü arazisinin bir bölümü için kamulaştırma kararı alınmış, Jandarma eşliğinde iş makinaları ile köylülerin tarım arazilerine girilmişti. Arazilerine iş makinalarının girmesine engel olmaya çalışan köylüler darp edilerek gözaltına alınmıştı.

Dikmeceliler köylerinde STK'ların ve siyasi partilerden milletvekillerinin de olduğu Büyük Buluşma için 26 Ağustos tarihinde bir araya gelmişti. Köylüler, 29 Temmuz'dan bu yana kamulaştırmalara karşı köy meydanında nöbet tutarken iş makinalarının tarım arazilerindeki çalışmaları da devam ediyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar