Özgür Özel: Erken seçim seneye kasımda, CHP'li cumhurbaşkanı olacak

Özgür Özel: Erken seçim seneye kasımda, CHP'li cumhurbaşkanı olacak
CHP lideri Özel, "Seneye kasımda erken seçimden kaçamazlar" dedi. Özel, cumhurbaşkanı adaylarının CHP'li olacağını söyledi.

Artı Gerçek - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, iktidara yakın olduklarını söyledi, cumhurbaşkanı adayının ise CHP'li olacağı mesajını verdi. Özel, erken seçimin Kasım 2025'te yapılacağını iddia etti.

Susurluk'un ardından, Manyas Belediye Başkanı Ahmet Duru'yu makamında ziyaret eden Özgür Özel, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu.

'AKP AKBABALARINI SEYFE'DEN UZAKLAŞTIRACAĞIZ'

Kırşehir Seyfe Gölü'nde koruma alanının daraltılıp, altın arama alanı yapılmasını eleştiren Özel, "Gölü koruyamadıkları gibi, oradaki kuş cennetini koruyamadıkları gibi, kendileri yüzünden yaşanan daralmayı, hemen koruma alanı dışına çıkarıp, orayı altın arama alanına çeviriyorlar. Buradan, Manyas'tan Seyfe'ye bir selam gönderiyoruz ve oradaki akbabaları, AK Parti'nin akbabalarını oradan uzaklaştıracağız. Elimizden geleni yapacağız" dedi.

'CHP'Lİ CUMHURBAŞKANI YÖNETECEK'

Manyas Belediyesi'nin balkonundan kendisini bekleyenlere seslenen Özgür Özel, "Yapılacak ilk seçimlerde artık Manyas yerelde nasıl uzun yıllardır CHP'den vazgeçmediyse, başkalarına inat o Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki tutumunu sürdürüp Büyükşehir'i de Cumhuriyet Halk Partili yaptıysak, bundan sonraki ilk seçimlerde de Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni de bir Cumhuriyet Halk Partili cumhurbaşkanı yönetecek" diye konuştu.

'GEÇMİŞİN HİZBULLAHÇI DOMUZ BACILARI'

CHP'nin gelecek seçimde Türkiye'nin birinci partisi olacağını iddia eden Özel, "Bunun önüne kim engel olabilir? Vallahi ne Tayyip Bey olabilir, ne Devlet Bey olabilir, ne geçmişleri karanlık, bugün söyledikleri bulanık, anayasanın ilk 4 maddesine karşı çıkan HÜDA PAR'lı, geçmişin Hizbullahçı domuz bağcıları olabilir" ifadelerini kullandı.

'ONLAR DA BIKTI, ARTIK OY VERMEYECEKLER'

Enflasyon rakamlarını eleştiren ve 2025 Kasım'da erken seçim olacağını öne süren Özel, şöyle konuştu:

"Bakın Tayyip Bey, 2017'de dedi ki, ‘Enflasyonun tek haneye indireceğim’. Aldı, yüzde 12’deki enflasyonu kendi hesabıyla yüzde 68’lere çıkardı. ‘Büyük krizler sonucunda, enkaz devraldım’ diyordu. Ecevit, 29’da verdi. Bugün enflasyon 59. Yüzde 85’leri gördü. TÜİK'e göre gördü. Tayyip'i Üzmeyen İstatistik Kurumu’nun baş harfleri. Gerçekte yüzde 125 enflasyonları gördü.

AK Partiliyi, MHP'liyi kenarda dışarıda bırakmayın. Onlar da bıktı, bıçak kemiğe dayandı. Artık oy vermeyecekler. Bir kısmı vermedi, bize verdi. Hepiniz biliyorsunuz. Bir kısmı sandığa gitmedi. Ama yıldı hepsi, yıldı. Kimse fakirliğe oy vermez. Kimse yoksulluğa, işsizliğe oy vermez. O insanlara hep birlikte sahip çıkacağız ama itmeyin, koluna girin. 'Biz iktidar olduk mu, kimseyle derdimiz yok. Teminatı benim komşu' deyin. ‘Uzak durma’ deyin. Geleni partiye getirin, gelmeyeni evinde ziyaret edin. Tarlasında ziyaret edin. Kahvede yanına oturun. Domino oynarken onu izleyin. Ama ikna edin ve artık bu iktidardan kaçışı hızla devam ettirelim. Bu gidişle olursa 1 seneyi geçmeden, 1 seneyi biraz geçe, seneye kasımda bir erken seçimden kaçamazlar." (DHA)

Öne Çıkanlar