Özgür Özel: 'Süreci savunuyoruz, başarıya ulaşmalı'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis’te yaptığı konuşmada sürece destek verdiklerini belirterek, sürecin daha fazla gecikmeden sonuçlanması gerektiğini söyledi. Özel ayrıca ara seçim çağrısında bulundu
Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 23 Nisan kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düzenlenen oturumda konuştu.
Kürt sorununun çözümü kapsamında Meclis'te kurulan komisyonun raporunda yer alan tespitlere rağmen hukuksuzlukların sürdüğünü belirten Özel, sürecin başarıya ulaşması gerektiğini ifade etti.
'BOYNUMUZU VERİRİZ AMA BOYUN EĞMEYİZ'
İktidara yönelik eleştirilerde bulunan Özel, ülkede her gün yeni operasyonlarla karşı karşıya kalındığını savunarak, “Bizi iyi tanıyın; biz boynumuzu veririz ama boyun eğmeyiz. Biz devleti kuran partiyiz, bir avuç darbeciye teslim olmayız” dedi.
ARA SEÇİM ÇAĞRISI
Özel, Meclis’teki temsil sorununa dikkat çekerek ara seçim yapılması gerektiğini söyledi. Can Atalay üzerinden örnek veren Özel, “Bugün Can Atalay’ın hakkı teslim edilmezse 8 milletvekilliği boştur. Anayasa’nın 78’inci maddesi gereği ara seçim zamanı gelmiştir” diye konuştu.
'SÜRECİ SAVUNUYORUZ'
Kürt sorununun çözümü kapsamında başlatılan sürece değinen Özel, tüm siyasi baskılara rağmen bu süreci desteklediklerini vurguladı.
CHP Genel Başkanı şunları söyledi:
"Partimize yönelik tüm saldırılara rağmen hatta kapatma davası açılması talebine rağmen, Ortadoğu'daki tehditleri görerek, Türklerin ve Kürtlerin kardeşliğinin önemini bilerek bu milletin barışı ve bekası için bu süreci savunuyoruz ve daha fazla zaman kaybetmeden başarıya ulaşmasını bekliyoruz. Ancak Meclis, komisyon raporuna kayyımların son bulmasını yazdığı halde, buna rağmen, hala 13 seçilmiş başkanın yerinde kayyımlar oturabilmektedir. Bu Meclis komisyon raporuna 'Anayasa Mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyulmalıdır' yazdığı halde hâlen daha bu kararlara uyulmamakta, Can Atalay'ı Hatay halkı seçtiği hâlde Meclise gelememektedir." (POLİTİKA SERVİSİ)