Özgür Özel'den 'cephane' sahibi hakim yorumu: Yargının duvara yansımış hali

Özel, İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Tabur'un, 'dinlenme odası'nda cephaneliğine tepki gösterdi. "Bir sonraki adıma ihtiyaç kalmayacak" sözleriyle sokak hayvanlarına yönelik katliama işaret eden Erdoğan'a da tepki gösteren Özel, "Tehdit etmesinler" dedi.

Artı Gerçek - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Adliyesi’nde hâkim olan Oktay Tabur’un Porsche Taycan model araç kullanması ve adliyenin dinlenme odasında silahlarını sergilemesine tepki göstererek "Birilerinden aldıkları talimatı yerine getiriyorlar" şeklinde konuştu.

"Fotoğraf Türkiye'nin yargı sisteminin duvara yansımış halidir" diyen Özel, "HSK'nın harekete geçmesi, gereğini yapması gerekiyor" dedi.

"Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmayacak" sözleriyle 'uyutma' adı altında hayvan katliamına işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Özel, "Bir sonraki adımın ne olduğu belli, tehdit etmesinler" dedi.

Özel, tepkisine "Ölümün vadesini öne çekmek fanilerin işi değildir. Birilerinin kararıyla bu topraklarda milyonlarca canın katledilmesine asla izin vermeyiz" sözleriyle devam etti.

'BİR SONRAKİ ADIMLA KİMSE KİMSEYİ TEHDİT ETMESİN'

Özel, Erdoğan'ın sokak hayvanlarına yönelik uyutma adı altında katliamlı açıklamasına şu sözlerle tepki gösterdi:

"Bir sonraki adımı AKP'nin sunacağı kanun tekliğinde görmemek isteriz. Bir sonraki adımın ne olduğu belli ama bu bir sonraki adımla kimse kimseyi tehdit etmesin, ya da o bir sonraki adıma psikolojik ve toplumsal bir zemin hazırlamaya çalışmasın. Yapılacak iş bugüne kadar devlet iradesiyle bir an önce yapılması gereken ve ertelenen kısırlaştırma kampanyasının bir an önce başlatılmasıdır.

'HAYVAN HAKLARI FON KURULMASI GEREKİYOR'

Kaynak yok diyenleri kendi milletvekillerinin 4 yıl önce altına imza attıkları Meclis'in araştırma komisyonu raporunun 101. sayfasını hatırlatıyorum. Hayvan hakları fon kurulması gerekiyor, bu fona vergilerden katkı yapılması gerekiyor. At yarışından, Spor Toto'dan katkı yapılması gerekiyor, bu fonla da kısırlaştırma gerekiyor.

'MİLYONLARCA CANIN KATELDİLMESİNE ASLA İZİN VERMEYİZ'

Ölüm son çare değildir. Ölüm denince bu topraklarda herkesin tüyleri diken diken olur, Allah gecinden versin denir. Ölüm vadesini geriye çekmek fanilerin işi değildir. Birileri istiyor diye bu topraklarda milyonlarca canın kateldilmesine asla izin vermeyiz."

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmesini değerlendiren Özel, "Elinde bilgi, belge olan biri var; o da İçişleri Bakanı... CHP'ye değil de MHP'ye gidiyor nedense... Görüşmeden sonra MHP'nin önceki dönem milletvekili, bu seçimde de 4. sıradan milletvekili adayı olan birisi grup danışmanıyken görevine son veriliyor. Elinde bilgisi, belgesi olan birisi hangi partiye gidiyor, o partide hangi işlemler yapılıyor ve neler konuşuluyor, nelerin konuşulmasına engel olunuyor onlara bakmak lazım" ifadelerini kullandı.

'CHP'YLE KAVGA ETMEK İSTİYORLAR'

"MHP'nin içindeki bazı odaklar CHP'yle kavga etmek istiyorlar. Çünkü MHP, CHP ile kavga etmediğinde içeride bir sorun daha görünür oluyor" diyen Özel, şunları söyledi:

"Onlar düşman yaratmak, kavga etmek ve ilgiyi oraya toplamaya çalışıyorlar. Benim ilgim ise başkentin orta yerinde torbacılara vurdurulan Sinan Ateş'in evlatlarıdır, eşidir ve o cinayeti üstünü sadece bir ittifak ya da bir partinin içi karışmasın, tartışmalar olmasın diye cenazeyi yerde bırakan anlayış ile mücadele ediyorum. Benle kavga ederek sorumluluklarını gizleyemezler. Bir büyük camiayı, bir partiyi bütün olarak töhmet altında bırakmamak için o partide konuyla ilgili kim varsa hesap vermelidir."

OLCAY KILAVUZ'UN GÖREVİNE SON VERİLMESİ

Eski MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un Devlet Bahçeli'nin danışmanlığı görevine son verilmesine ilişkin de konuşan Özel, "Sayın Yerlikaya'nın ziyaretinden sonra veya evvelsi gün görevden alma gerçekleşti. Görevden alma, partinin grup danışmanlığı görevine son verme bir hesap sorma biçimi değildir. Hesabı hepimiz adına mahkemeler sorar" ifadelerini kullandı.

HAKİMİN SİLAH CEPHANELİĞİ

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Oktay Tabur'un İzmir Adliyesi’nde bulunan dinlenme odasındaki silahlar da Özgür Özel'e soruldu.

"Fotoğraf Türkiye'nin yargı sisteminin duvara yansımış halidir" diyen Özel, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de elbette tüm yargı mensuplarını töhmet altında bırakmak istemeyiz. Ama Türkiye'de seyyar giyotinler var. Birilerinin talimatı ile mahkeme mahkeme gezdirilen ve adaleti katleden giyotinler var. Rahip Brunson için sayın Erdoğan, 'Bu can bu bedende durdukça o buradan gidemez' dediğinde ya da Amerika'ya seslenerek 'Ver papazı, al papazı' diyerek hepimizin de anladığı şekilde "Fethullah Gülen'in vermezseniz Brunson'ı vermeyiz" dedikten sonra Amerikan Başkanı'nın bir telefonuyla, rahip Brunson özel jetle kendisini Oval Ofis'te buldu. Türkiye'de kimin hapse gireceğine bizim dünya liderimizi, hapisten kimin çıkacağına dünyanın öbür liderleri karar veriyor.

'ALTINDAKİ TÜRKİYE'DE SATILAN EN PAHALI ARABA...'

Bu kararların altına imza atanlar hepimiz adına karar veriyor gibi yapıyorlar, ama aslında talimatları yerine getiriyorlar. O talimatları yerine getirirken görünün o ki sadece aldıkları maaşla yetinmiyorlar. Altındaki Türkiye'de satılan en pahalı araba, ki sorulan soruya borsada kazandım demiş, o araba Türkiye'de satılan en pahalı arabadır ve bir hakimin altında. Duvardaki silahlar ise devlete güveni tesis etmesi gerekenlerin kendisini devlet adına, hepimiz adına silah taşıması gereken, onlar silah taşıyınca bizim taşımamamız gereken kolluk kuvvetlerinin zimmetli silahlarının 15 katını duvarda sergilemektedir. Uzun namlulu silahlar dahil...

'HSK'NİN HAREKETE GEÇMESİ, GEREĞİNİ YAPMASI GEREKİYOR'

Bunlar birilerinden aldıkları talimatı yerine getirerek, birileri adına orantısız, kanunsuz ve anayasa dışı güç kullarak, altlarında pahalı arabaları, arkalarında uzun namlulu silahlarıyla hepimize meydan okuyorlar. Bu görüntü demokrasi meselesi değildir; bu bir başkaldırı meselesidir. Orada başkaldıranlardan, onun başını kaldıranlardan cesaret alan kifayetsiz muhterisdir. Bir gün daha o koltukta oturursa, bir gün daha HSK tarafından ihraç talebiyle disiplin soruşturması başlatılmazsa Adalet Bakanı Yılmaz Tunç nasıl kendi koltuğunda oturacaktır. HSK'nin harekete geçmesi, gereğini yapması gerekiyor."

ERDOĞAN HAYVAN KATLİAMINA İŞARET ETMİŞTİ

AKP, 'uyutma' adı altında yüz binlerce sokak köpeğinin katledilmesine yol açacağı için tepki çeken yasa teklifini Meclis'e sunmuştu.

Ardından partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, barınaklardaki tüm hayvanların sahiplenilmesi halinde 'sonraki adıma' ihtiyaç kalmayacağını belirterek 'uyutmayı' adı altında yüzbinlerce sokak hayvanının katledileceğine işaret etmişti.

Sahiplenilmeyen köpeklerin öldürülmesini düzenleyen teklif katliama yol açacağı için tepki çekerken, "İstiyoruz ki barınaklara alınan tüm hayvanlar sahiplenilsin. Bunu başarabilirsek bir sonraki adıma ihtiyaç kalmayacağını düşünüyoruz" demişti.

ODASINA ‘CEPHANELİK’ DİZEN VE PORSCHE TAYCAN KULLANAN HAKİM

İzmir Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Oktay Tabur, İzmir Adliyesi’nde bulunan ‘dinlenme odası’nda cephaneliğini sergilediği ortaya çıkmıştı.

BirGün’den Timur Soykan’ın haberine göre Tabur, makam odasının arkasındaki ‘dinlenme odası’na 13 tabanca ve 7 uzun namlulu tüfek astı.

Hakim, bu metal panoya asılı silahlarla birçok üst düzey yargı mensubuyla pozlar da verdi: Hakimler Savcılar Kurulu Teftiş Kurulu Başkanı Osman Nuri Yiğit, HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcıları Mehmet Şirin Işık ve Murat Gülaç.

Habere göre Oktay Tabur, Porsche Taycan marka otomobil kullanıyor ve zaman zaman adliyeye bu lüks araçla geliyor.

Porsche Taycan’ların piyasa fiyatı 5 milyon TL ile 7 milyon TL arasında değişiyor. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar