Özgür Özel'den 'İBB Davası Borası oluşturuldu' iddiası: 'Elimde kanıtım var'
CHP Lideri Özgür Özel, Tuzla'da yaptığı konuşmada 'bazı savcılarla bağlantılı avukatların İBB davası borsası oluşturduğunu' iddia etti. Özel, 'Elimde kanıtım var, HSK'ya vereceğim' dedi.

Artı Gerçek - CHP'nin, cumhurbaşkanı adayı ve görevden uzaklaştırılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasıyla başlattığı 'Millet İradesine Sahip Çıkıyor' mitingleri devam ediyor. Mitinglerin dün akşamki ayağı Tuzla oldu.
Tuzla'da konuşan CHP lideri Özgür Özel, bazı savcılarla bağlantılı avukatların 'İBB davası borsası' oluşturduğunu öne sürdü. Özel, "Bazı avukatların gidip kişilerle görüşüp 'Beni savcı bey yolladı. Avukatlığını yapacağım. Şu ifadeyi vereceksin. Şunları söyleyeceksin. Şu kadar da para vereceksin' diyerek bir çetenin 'İBB davası Borsası' oluşturduğuna dair kanıtlarının elimizde olduğunu Türkiye'ye ilan ediyorum. Milyonlarca dolarlık bir dosyayı deşifre etmek samimi çağrımdır. HSK'ya yarın tarih, gün, saat, dekont vereceğiz, HSK'ya avukatın telefon WhatsApp kaydının dökümünü vereceğim!" dedi.
Özel, ismini açıkladığı avukatı Türkiye Barolar Birliği'ne, ilgili savcıyı ise HSK'ya şikâyet edececeklerini de bildirdi. AKP'deki 'namuslu' siyasetçilere seslendiğini ifade eden CHP lideri, "Eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül talep etsin, bilgileri, belgeleri verelim. Mevcut Adalet Bakanı (Yılmaz Tunç) cesaret göstersin, bu çeteyi hep beraber dağıtalım" dedi.
Özgür Özel'in açıklamalarından satır başları:
"Milletin yanında duran bütün kardeş partilere yürekten teşekkür ediyorum. Tuzla hep emek kokar ancak hep iş cinayetleriyle gündeme gelir. Bu bir yüzükle siyasete gelip evlatlarının gemicikleri olan birisi, o bir yüzükle gemiler, servetler olurken, Tuzla'daki vatan evlatları o gemileri yaparken can veriyor. Her gün ölümü soluyor, kanser oluyorlar.
'6 AYDA 3 TANE SOMA FACİASI YAŞANDI'
Erdoğan 23 yılda 30 bin 200 işçinin hayatını kaybettiği iş cinayetlerinin olduğu bu ülkede yılın ilk yarısında 961 işçi iş cinayetlerine kurban giderken, yani ilk altı ayda 3 tane Soma faciasını bu ülkede yaşamışken, hala sermayenin üretim hırsını baskılamamak için gerekli tedbirleri almayanlara karşı Tuzla Meydanı'ndan sesleniyoruz. Bu ülkeyi ucuz ölümler, kolay ölümler ülkesi olmaktan çıkaracağız.
'KADIN CİNAYETLERİ POLİTİKTİR'
TBMM'de bizim de grubumuza hizmet eden Saliha Akbaş katledildi. Şunu ifade etmek isterim ki kadın cinayetleri politiktir. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkanlar, nafaka hakkına bile göz dikenler, kadının cumhuriyet ile kazandığı haklarına göz dikenler birinci dereceden sorumludur. Hesap soracağız!
'DAVLETE AİT HİÇBİR ŞEY GÜVENDE DEĞİL'
Devlete ait hiçbir şey güvende değil. Yıllarca sınav sorularını FETÖ'cülere çaldıranlar, son LGS sınavına şaibe düşürenler, eldeki her şeyin çalındığı günlere geldik. Sahte diplomalar düzenlemişler, sahte ehliyet belgeleri düzenlemişler. Maalesef bu ülkede çalışan, sınavı kazanan 1 milyon öğretmen atanmazken, 300 atanmamış öğretmen intihar etmişken, bazı uyanıklara sınava bile girmeden diplomalar veren 250 bin liraya diploma satan bir sistem 2025 yılında Türkiye'de olmuştur. Maalesef aylar sonra haber olunca Bakanlık tarafından doğrulanmıştır.
Nereye gitsen AKP var. Torbacıyı narkotik şube müdürü yapmış bu namussuzlar! Sarayda oturan biri diyor ki; 'Millet aç, ne diye diploma konuşuyorsunuz' diyor. Milleti aç bırakan da sensin, işsiz bırakan da sensin. İşin merkezindeki adam, 400 akademisyenin sahte sınav sonuçlarıyla doçent ya da profesör yaptığı söylüyor.
MURAT ÇALIK'IN DURUMU
Bunların tamamı bu rejimin başıma musallat ettiği liyakatsiz, partizan adamlardır. Bu listelerin tamamını ortaya çıkana kadar peşini bırakmayacağız.
Murat Çalık'ın annesini ağlatarak, yine hapishaneye koydular. Gözümüz kulağımız Adli Tıp'ın üzerinde. Çalık hükümlü değil. Ceza almamış, suçsuzluk esas, yargılama başlasa suçsuzluğu ispat olacak. Dikkatle takip ediyoruz.
'İBB DAVASI BORSASI' İDDİASI
Şu anda buradan mesleklerini kötü yapan, kötüye kullanan bazı savcılarla onların elçisi, aracısı, bazı avukatların gidip kişilerle görüşüp 'Beni savcı bey yolladı. Avukatlığını yapacağım. Şu ifadeyi vereceksin. Şunları söyleyeceksin. Şu kadar da para vereceksin' diyerek bir çetenin İBB, İstanbul Büyükşehir Belediye Davası Borsası oluşturduğunu, bununla ilgili duyumlar değil, kanıtların elimizde olduğunu Türkiye'ye ilan ediyorum.
Bir avukatın adı Mehmet Yıldırım, gezip şirketleri, 'Sana da şu gelebilir, bu gelebilir. Şöyle yaparsan seni kurtarırım' dediğini, bazı tutukluların aileleriyle temas kurduklarını, hatta bugün içeride olan bir tutuklunun geçmişte bunlarla görüştüğünü, bu avukatın dediği parayı bankadan çektiğini, dekont elde, bu avukatın yolladığı kişilere banka şubesinde teslim ettiğini, tarih belli, saat belli, dekont belli, kamera kayıtları orada.
'ELİMDE KANITIM VAR'
Ve bu kişilerin bu parayı alıp avukata götürdüklerini, avukatın bir savcının ismini açıkça söyleyerek 'Bu ifadeleri şu gün bu kişi gelip şu ifadeyi verecek' dediğini, bu dediğinin gerçekten de o dediği gün olduğunu, bu ispatla diğerlerine bir şeyler yaptırdığını, yetmez, bu kişileri telefonda kısa da olsa savcıyla görüştürdüğü, elimde kanıtım var. Bunu yarın Hakimler Savcılar Kurulu'na veriyorum.
HSK'ya yarın tarih, gün, saat, dekont vereceğiz, HSK'ya avukatın telefon WhatsApp kaydının dökümünü vereceğim! O döküme göre işlem başlatır ve kanıta ulaşmak isterse ses kaydı HSK'nın emrindedir. Bu işi şu şekle döndürmüşler, elde sarı bir zarf, senden şu ifadeyi istiyorum bu sarı zarfı rüşvet olarak verdim de şirketini kurtar. FETÖ'cülerin önceden yaptığını şimdi yapmaya çalışanlara teslim olursak namertiz.
'BEYAZ TOROSLAR ÇETESİ'
Bu avukatı Türkiye Barolar Birliği'ne şikâyet edeceğiz. Bu savcıyı HSK'ya şikâyet edeceğiz. Bir soruşturma açılırsa, bu AK Toroslar çetesi dağıtılırsa millet doğruları görecek!
AK Parti'de bu pisliğe sessiz kalmayacak namuslu insanlara sesleniyorum. Örneğin eski Adalet Bakanı Abdülhamit Gül talep etsin, bilgileri, belgeleri verelim. Mevcut Adalet Bakanı bu çeteden rahatsız, cesaret göstersin, bu çeteyi hep beraber dağıtalım. Biz yargıdan değil çeteden bıktık.
Buradan Devlet Bey'e sesleniyorum, buna sessiz kalmaması gerektiğini, AKP'li temiz siyasetçilere sesleniyorum gelin bu çeteyi dağıtın." (HABER MERKEZİ)