Özgür Özel’den, İstanbul İl Başkanı seçilen Çelik’e ziyaret: ‘İstanbul il kongresinin 3 önemli sonucu var’
CHP Genel Başkan Adayı Özel, İstanbul İl Başkanı Çelik’i ziyaret etti. Özel, İstanbul’un genç bir adaya oy verdiğini belirterek “İstanbul kongresi İstanbul için çok iyi bir sonuç doğurdu, Türkiye için doğuracağı sonuçlara hep birlikte yaşayacağız” dedi.

İSTANBUL - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Adayı Özgür Özel, İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik’i ziyaret etti. Özel, Çelik’i tebrik ederek yeni görevinde başarılar diledi.
Yaptığı ziyarette önemli açıklamalarda bulunan Özel, İstanbul İl Kongresi’nin 3 önemli sonucu olduğunu belirterek İstanbul’un tartışmaya, kavgaya, polemiğe değil, İstanbul’u nasıl daha iyi yönetebileceğini anlatan genç bir adaya oy verdiğini söyledi. Özel, “İstanbul kongresi İstanbul için çok iyi bir sonuç doğurdu, Türkiye için doğuracağı sonuçlara da o gün geldiğinde hep birlikte yaşayacağız” ifadesini kullandı.
‘PARTİMİZ YENİLENMEMİZİ BEKLİYOR’
Özel, bütün Türkiye’nin gözünün üzerinde olduğu bir kongreyi gerçekleştirdiklerini ve süreci hep birlikte yakından takip ettiklerini belirtti. Sadece CHP'lilerin değil, Türkiye’de siyasete ilgisi olan herkesin kongreyi takip ettiğini belirten Özel, şöyle konuştu:
“Anadolu’da dün 3 farklı ildeydim, şehirlerin yerel basınları dahi İstanbul İl Kongresi’ni soruyordu. İstanbul İl Kongresi’nin 3 önemli sonucu var. Bir tanesi sayısal sonuç. O sonuçla şu an meşgul değiliz. O delegelerimizin verdiği karar. Kurultaya gidildiğinde meşgul olunacak bir mesele. Diğeri Türkiye siyaseti üzerinde yaratacağı psikolojik etkisi. Çok olumlu bir etki yarattığını Pazartesi gününden itibaren görüyoruz. İstanbul’daki çok değerli delegelerimizin verdiği bir mesaj var.
Bir profile oy verdiler. 40’lı yaşlarında, önceki görevlerini başarıyla yapmış, bir üst göreve talip olmuş demokratik şekilde ve kongre sırasında İstanbul’u nasıl daha iyi yöneteceğini anlatan ve bunun dışında bir başka tartışmayla meşgul olmayan bir adaya görev verdi delegemiz. Partimiz, önümüzdeki yerel seçim gündemini de gözeterek, kongre ve kurultay sürecini tamamlamamız, yenilenmemizi, ayrışmadan birleşmemizi bekliyor.”
‘İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ÖNEMLİ BİR TEMSİLİYET’
İstanbul İl Başkanlığı’nın, CHP’deki en önemli temsiliyet ve en ağır sorumluluklarından bir tanesi olduğunu söyleyen Özel, “Geçmiş pratiğinizdeki başarılara baktığımızda ki çok yakından tanıdığımız bir isimsiniz. Bahçelievler İlçe Başkanı olarak görev yaptığınız sürece 2019 seçiminde bizzat görmüştüm. Yerel siyasetteki belediyelerimizin başarılarını, örgütümüz tarafından halka iyi anlatılması şüphesiz en çok ihtiyaç duyacağımız şeydir” dedi.
İstanbul’da 14 belediyelerini arttırmak gibi sorumlulukları olduğunu söyleyen Özel, şöyle konuştu:
“Elimizi kolumuzu bağlayan Büyükşehir Belediye Meclisinde çoğunluğu sağlayamamanın verdiği sıkıntıyı hızla aşmamız gereken bir süreçteyiz. 39 ilçe başkanımızla, ilçe başkanlığından gelen, onların sorunlarını, beklentilerini bilen, potansiyellerini en doğru değerlendirebilecek isim, bu kritik seçimde İstanbul İl Başkanı olma görevini üstlendi. İlçe başkanları açısından da avantaj olarak değerlendiriyorum. Seçiminizi hep birlikte takip ettik” dedi.
‘İSTANBUL KONGRESİ ÇOK İYİ BİR SONUÇ DOĞURDU’
Özel, kendisine sorulan bir soru üzerine, şunları kaydetti:
“Bana da sayın Başkana da geçmiş dönemde bazı yakıştırmalar yapıldı. Ben sayın başkanın kimin adayı olduğunu gösterdiği konuşmayı çok beğendim. İstanbul İl Kongresine katılmayı düşünüyordum sonra baktım ki bir grup bu kongreyi sanki bir erken kurultaya dönüştürmeye çalıştı. Bugünden sayılar konuşmak, başka şeyler konuşmak yerine, kongrenin bugün İstanbul açısından doğurduğu sonuca bakmak lazım.
Kongrede kim görevlendirdi, kongrede ne dedi, delege neye değer verdi ona bakıyorum. Tartışmaya, kavgaya, polemiğe değil, İstanbul’u nasıl daha iyi yönetebileceğini anlatan genç bir adaya oy verdi. Bu hepimiz açısından çok önemli bir mesajdır. İstanbul kongresi İstanbul için çok iyi bir sonuç doğurdu, Türkiye için doğuracağı sonuçlara da o gün geldiğinde hep birlikte yaşayacağız.” (ARTI GERÇEK)
Özgür Özel'den İYİ Parti'ye: Karşılıklı kaybettirmek harakiri olur
AKP’li Tuzla Belediyesi’nin Özel Kalem Müdürlüğü’nün gideri, İBB’nin dört katı